VLADA IMA VELIKE PLANOVE, PAKETI ZAKONA VEĆ SU U PRIPREMI: / Evo koje nas velike promjene čekaju na jesen

Image
Foto: PIXSELL
15.8.2017.
22:31
PIXSELL
VOYO logo

Vlada od jeseni planira provesti reformu sustava plaća u državnoj službi, za koju je u pripremi paket zakona, a sve kako bi iznos plaća pratio kvalitetu rada državnih službenika, odnosno da oni budu plaćeni po učinku, a u upotrebi bi uskoro trebao zaživjeti i portal za poduzetnike, odnosno specijalizirana internetska stranica na kojoj bi se mogle prijavljivati administrativne prepreke i brojni parafiskalni nameti, javlja Dnevnik.hr.

Image

Osim spomenutog portala za poduzetnike, plan je i ukinuti brojne parafiskalne namete, a ujedinit će se i inspekcijske službe pod Ministarstvom gospodarstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U pripremi je i novi Zakon o strateškim investicijama, kao i novi Zakon o upravljanju državnom imovinom.

"Mnoge nekretnine koje su zapuštene, a nema dijela Hrvatske gdje nisu, bit će nakon donošenja tog zakona u mogućnosti da lokalna samouprava pokrene, a i na državnoj razini, i da počnu investicije u tim sredinama, aktiviranjem te, ne samo zapuštene, nego i u velikoj mjeri uništene imovine", rekao je Goran Marić, ministar državne imovine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Novi Zakon o strateškim investicijskim projektima predviđa da svi koji žele uložiti svoj novac u Hrvatsku morat će za to državi dostaviti dokaz da imaju osigurana financijska sredstva u iznosu 5 posto od ukupne investicije, a ukoliko se negdje u sredini procesa predomisle, odnosno odustanu od ulaganja, za to će državi morati platiti penale.

Image

04.08.2017., Knin - Uoci Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja i 22. obljetnice vojno-redarstvene operacije "Oluja" sjednica Vlade Republike Hrvatske odrzana je u Kninu u studentskom domu Veleucilista Marka Marulica. Zdravko Maric. Photo: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Penale će plaćati i djelatnici javne uprave u slučaju da od investitora dobiju zahtjev i ne odgovore na njega u roku od 15 dana. U tom slučaju im prijeti kazna od 5 tisuća kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo