Vlada i službeno odustaje od Pelješkog mosta!

Vlada će na današnjoj sjednici službeno i konačno odustati od gradnje Pelješkog mosta. Tako će se predložiti raskid Ugovora o gradnji mosta kopno-Pelješac što su ga Hrvatske ceste 2005.

17.5.2012.
7:32
VOYO logo

Procjenjivalo se da bi izgradnja Pelješkog mosta državu mogla koštati vrtoglavih 320 milijuna eura, no za nakon odluke o raskidu ugovora nije poznato koliko će to koštati, jer su neki radovi već odrađeni.

Poznato je da alternativu mostu u bržem povezivanja krajnjeg juga s ostatkom zemlje Vlada vidi u cestovnom koridoru kroz Neum, koji bi stajao oko pet milijuna eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na zatvorenom dijelu sjednice Vlada će se izjasniti o prijedlogu ocjene ustavnosti Uredbe o uvjetima za stjecanje policijskih zvanja, oznakama policijskih zvanja, funkcionalnim oznakama radnih mjesta, promaknuću i napredovanju kroz policijska zvanja.

Uredbu je donijela bivša Vlada nekoliko tjedana prije kraja mandata, a tadašnji ministar unutarnjih poslova Tomislav Karamarko odbijao je kritike da tom uredbom želi na brzinu prije izbora u policiju postaviti svoje ljude. Aktualni ministar Ranko Ostojić htio je zbog te uredbe mijenjati Zakon o policiji, ali je odustao zbog preporuka Europske komisije. Ocjenu ustavnosti zatražila su četiri policajca i sindikat MUP-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo