LALOVAC UVODI RED / Vlada donosi zakon koji će regulirati kako se upravlja javnim dugom

Lalovac kaže da bi bio najsretniji da se to napravilo 2007. godine, te da će donošenje tog zakona pomoći i aktualnom i budućim ministrima financija

21.5.2015.
15:04
VOYO logo

Ministar financija Boris Lalovac najavio je u četvrtak da će Vlada vrlo skoro izraditi strategiju upravljanja javnim dugom te nakon toga Saboru predložiti zakon koji će regulirati kako se upravlja javnim dugom te tko nadzire to upravljanje.

"Donosi li se ta mjera prekasno? Uvijek je Ministarstvo financija dosad bilo zaduženo za centralni proračun. I sami znate da i da računovodstveno i po svim tim obuhvatima su javna poduzeća imala svoju slobodu upravljanja. Kako je sad promijenjen i Eurostat svakako je drugačija priča, to se sada mjeri i u deficit i u javni dug, tako da ćemo sigurno redefinirati njihove funkcije. I financijskih direktora, menadžerima u tim javnim poduzećima oko upravljanja javnog duga", rekao je ministar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodao je da bi bio najsretniji da se to napravilo 2007. godine, te da će donošenje tog zakona pomoći i aktualnom i budućim ministrima financija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island games
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo