veliki projekt / Vlada donijela konačnu odluku o darovanju građevinskog zemljišta HNS-u za izgradnju nogometnog kampa u Velikoj Gorici

Image
Foto: RTL

'Sport je djelatnost od posebnog interesa za državu, a nogomet aktivnost koja doprinosi boljoj zdravstvenoj slici stanovništva Hrvatske te je najpopularniji sport koji trenira najveći broj djece. Nogomet i nogometna reprezentacija prepoznatljivi su hrvatski brend u svijetu i svojim iznimnim uspjesima znatno pridonese promidžbi Hrvatske', rekao je ministar Bačić

19.5.2023.
13:07
RTL
VOYO logo

Hrvatskom nogometnom savezu (HNS) država je darovala građevinsko zemljište u Velikoj Gorici, površine oko 92 tisuće metara četvornih i vrijedno 4,2 milijuna eura, radi izgradnje sportskog rekreacijskog centra - nogometnog kampa.

HNS je podnio zahtjev za darovanjem kako bi se na njemu izgradila četiri nogometna igrališta, multifunkcionalna sportska dvorana s ugostiteljskim sadržajima za smještaj i prehranu sportaša i drugih korisnika kampa, a dužan je nekretninu privesti namjeni u roku od pet godina, naveo je potpredsjednik Vlade i ministar prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Branko Bačić na sjednici Vlade u petak obrazlažući odluku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istaknuo je pritom da je Grad Velika Gorica jučer donio izmjene i dopune urbanističkog plana kojima je omogućeno da se na toj nekretnini izgradi nogometni kamp.

Sport je djelatnost od posebnog interesa za državu, naglasio je Bačić, a nogomet aktivnost koja doprinosi boljoj zdravstvenoj slici stanovništva Hrvatske te je najpopularniji sport koji trenira najveći broj djece.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
novi dom nogometa /

Plenković na Twitteru: Vlada će ustupiti zemljište za HNS za nogometni kamp

Image
novi dom nogometa /

Plenković na Twitteru: Vlada će ustupiti zemljište za HNS za nogometni kamp

Naveo je tako da je s krajem prošle godine u Hrvatskoj bilo registrirano 1446 nogometnih klubova sa 127.000 registriranih nogometašica i nogometaša.

Uz to, hrvatski nogomet i nogometna reprezentacija prepoznatljivi su hrvatski brend u svijetu i svojim iznimnim uspjesima znatno pridonese promidžbi Hrvatske, naveo je Bačić obrazlažući odluku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Želio bih zahvaliti na aktivnostima HNS-u, a posebno gradonačelniku Velike Gorice koji je vrlo promptno i brzo usuglasio sve potrebne akte na području grada Velike Gorice kako bi se ovaj projekt  mogao realizirati", dodao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo