UPOZORENJA S VRHA / Visoki izvor s Pantovačaka ekskluzivno za RTL: 'Situacija u BiH se radikalizira - Erdogan upravlja njihovom politikom!'

Image
Foto: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL

Visoki izvor s Pantovčaka tvrdi kako je retorika iz BiH postala izrazito neprijateljska prema Hrvatskoj

1.9.2017.
16:10
Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL
VOYO logo

S Pantovčaka upozoravaju na radikalizaciju situacije u BiH te da islamska zajednica u toj državi situaciju ne drži pod kontrolom, otkriva za RTL vioski izvor s Pantovčaka. Isti izvor otkriva da predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović neće ići u New York na sjednicu opće Skupštine UN-a te da će taj put prepustiti samo premijeru. 

Iz ureda predsjednice žele da Hrvatsku uskoro posjeti srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić, ali želja im je da taj posjet bude tako organiziran da se riješe neka konkretna pitanja i problemi. Između Vučića i predsjednice postoji određena doza povjerenja i on je voljan i spreman, navodno, napraviti neke korake.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Postoji čak plan da Vučić sjedne s hrvatskim braniteljima za vrijeme posjete jer je on čak navodno spreman dopustiti postavljanje određene ploče u Stajićevu koja neće nikoga vriedjati.

Što se tiče ploče HOS-a, s Pantovčaka poručuju da za sve treba postojati pravna osnova. Ipak, visoki izvor tvrdi da je pozdrav 'za dom spremni' kompromitiran od strane ustaša i da ima toliko drugih lijepih pozdrava. Predsjednica će tu podržati svako rješenje koje donese Vlada o ploči. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednica uskoro putuje i u Rusiju gdje će razgovarati također o Agrokoru i o Sberbanci i o tom problemu. Sve će usuglasiti s Vladom. Bit će važan i presudan razgovor predsjednice s Vladimirom Putinom, ističe visoki izvor s Pantovčaka.

Visoki izvor s Pantovčaka tvrdi kako je retorika iz BiH postala izrazito neprijateljska prema Hrvatskoj, a također upozorava da turski predsjednik gotovo da upravlja politikom u BiH ističući kako se Recep Tayyip Erdoğan i Bakir Izetbegović stalno čuju telefonom. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo