KORDUNSKO PROKLETSVO / Više zrakoplova nestajalo baš na ovom potezu; mještani govorili da je ukleto

Image
Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL /Ilustracija

Za Cessnom koja je nestala danas prijepodne traga HGSS i policija

29.5.2022.
21:02
Grgo Jelavic/PIXSELL /Ilustracija
VOYO logo

Više od stotinu pripadnika HGSS-a, specijalne i interventne policije traga za nestalom Cessnom koja je 11 sati i 25 minuta nestala s radara Hrvatske kontrole zračne plovidbe. Pilot iz Švicarske, te dvoje Nijemaca i jedan hrvatski državljanin poletjeli su iz Splita za Njemačku a iznad Korduna im se gubi svaki trag. Potragu dodatno otežava loše vrijeme.

Image
NESTAO AVION KOD RAKOVICE /

Potraga se suzila na prostor dvaju sela; Sportski pilot: 'Zna se kada se i gdje smije letjeti. Nažalost, nisam optimist'

Image
NESTAO AVION KOD RAKOVICE /

Potraga se suzila na prostor dvaju sela; Sportski pilot: 'Zna se kada se i gdje smije letjeti. Nažalost, nisam optimist'

Za sada nije poznato koji je razlog pada zrakoplova, sa sigurnošću se ne može reći niti je li pao, no na prostoru Korduna i šire u posljednih 20-ak godina palo je više zrakoplova, a nesreća je nažalost bilo i drugdje u Hrvatskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kod Plitvica udarili u brdo

Prije 17 godina četvorica Mađara nisu preživjela let kod Plitvičkih jezera. Udarili su u brdo , a nesreći dva sportska zrakoplova kumovali su magla i loše vrijeme.

Godine 2008. na odredište nije stigao ni mali Lufthansin Piper. Srušio se kod Dugog otoka. Poginuli su hrvatski pilot i njegov talijanski učenik. Bizarna nesreća dogodila se iste godine u Nedelišću. Mali sportski zrakoplov zabio se u krov obiteljske kuće. I ukućani i posada čudom su preživjeli.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Smrznuli se iznad Velebita

Četvorici Hrvata 2009. Cessna se smrznula u oluji nad Velebitom. Snijeg je otežavao potragu. Mještani Karlovačke županije, ali i dijela Like govorili su da je to područje ukleto. "Padao je snijeg, bila je magla, oblaci", rekao je 2009. za Dnevnik.hr bivši glavni istražitelj za zrakoplovne nesreće Dinko Vodanović.

Mala Cessna Spasilačke ekipe jedva su izvukle malu poljsku Cessnu koja se 2010 od Budačke rijeke. Udarac u zemlju bio je koban za dvojicu Poljaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sletio na autocestu

U 2019. godini na autocesti mogao se vidjeti prizor koji se ne viđa često. Pilotu - instruktoru s kojim je u zraku bila učenica otkazao je motor. "Razmišljao sam samo o tome da nekog ne ozlijedim i nemam na duši… I da nam se avion ne zapali", rekao je pilot Teodor Goričanec. Malu sportsku letjelicu prisilno je tada spustio ravno na autocestu prema Rijeci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo