Više pišite s argumentima, a manje 'ad hoc'

Milan Bandić je u palači Dverce priredio tradicionalno novogodišnji prijam za novinare.

28.1.2010.
10:08
VOYO logo

Napomenuo je kako je Zagreb kao glavni hrvatski grad, uvijek prednjačio na putu suradnje s europskim metropolama te da će tako biti i ubuduće. Bandić je naglasio kako bi želio da novinari još više kritički objektiviziraju stvarnost Zagreba i da se više piše s argumentima, a manje ad hoc. Dodao je kako i političari i novinari ne mogu jedno bez drugoga, te kako je na njima da i dalje surađuju.

Gradonačelnik je poručio da će "vrata Grada Zagreba novinarima biti otvorena 24 sata, kao i do sada".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednik Hrvatskog novinarskog društva (HND) Zdenko Duka istaknuo je kako su tradicionalni susreti glavnih zagrebačkih političara i novinara dobra prilika da se istakne potreba korektnih međusobnih odnosa i uzajamnog uvažavanja i političara i novinara u njihovom svakodnevnom poslu.

Napomenuo je kako je i zbog velikog proračuna kojim raspolaže Gradska uprava, važno imati otvorene odnose s novinarima te osvjetljavati svaku nejasnoću ili nedoumicu u vezi s odlukama, natječajima i poslovima gradonačelnika ili Gradske uprave.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istaknuo je kako bi i političarima i novinarima trebala biti osnovna vodilja dobrobit građana i zajednice, odnosno interes javnosti.

Na prijamu u Dvercima nazočni su bili, uz ostale, i zamjenici zagrebačkog gradonačelnika Ivo Jelušić i Jelena Pavičić-Vukičević, predstavnici gradske uprave, zastupnici u Gradskoj skupštini, predstavnici HND-a te novinari i urednici iz različitih medija koji prate rad gradskih vlasti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo