okupirali zrće / Više od 10.000 partijanera stiglo na Sonus festival: 'Sve je odlično, DJ, klub, organizacija...'

Tijekom 5 dana i 5 noći koliko traje Sonus, grad uprihodi i do 84 milijuna kuna

21.8.2019.
7:00
VOYO logo

Dok hrvatski turizam ne donosi najbolje rezultate ove sezone, tu sliku itekako popravlja Novalja. Gosti na festivalima na Zrću obaraju rekorde u posjećenosti. A ondje je u tijeku jedan od 10 najboljih festivala na svijetu u kolovozu - Sonus festival. 

Više od 10 tisuća partijanera okupiralo je 4 kluba u prijestolnici zabave - onoj na Zrću.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tijekom dana, osvježenje na plaži do nove festivalske noći, ali i zagrijavanje na dnevnoj zabavi.

Posjetitelji su oduševljeni

"Nevjerojatno je, uživamo u zabavi i plaži. Imamo prijatelja koji svake godine dolazi ovdje, otkrivamo i otok. Sve je odlično, DJ, klub, organizacija...", kazale su Eliza i Roberta iz Italije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Jako mi se sviđa, ovdje je prekrasno, prekrasan pogled i toliko klubova odmah na plaži, savršeno je", rekao je Fabian iz Njemačke. 

Iznajmljivači apartmana zadovoljno trljaju ruke - među njima je i gospodin Ivan koji je već 20 godina domaćin mladim partijanerima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ja sam zadovoljan jer kuća je puna do zadnjeg kreveta. Gosti su dobri. Što se tiče festivala, to su sve mladi, oni su došli partijati, a ne na godišnji. To vama ne smeta? Da nema njih, ne bi bilo gostiju", kazao je iznajmljivač apartmana Ivan Havojić.

A gostiju iz inozemstva sve je više u Novalji

Trenutno na području grada Novalje boravi 20.390 gostiju što je 6 posto više u odnosu na lani. Dolaze iz 65 zemalja svijeta, a najviše je Talijana, Nijemaca, Slovenaca i Francuza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što se tiče turističkog prometa u prvih 18 dana kolovoza, zabilježeno je 63.831 dolazaka, 10 posto više nego lani, te je ostvareno 392.811 ‪noćenja, 6 posto više u odnosu na isti period prošle godine.

Tijekom 5 dana i 5 noći koliko traje Sonus, grad uprihodi i do 84 milijuna kuna. Za razliku od drugih festivala na Zrću, gradonačelnik kaže da je ovaj najsigurniji - potrebe za policijskom intervencijom do sada nije bilo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Trostruki dobitnik nagrade Ambassador

"Možemo reći da je ovo najmirniji festival, osim što je prošlu noć bilo problema s bukom, to je tako eskaliralo jer su takvi uvjeti bili, no to će već večeras biti u manjoj mjeri", rekao je gradonačelnik Novalje, Ante Dabo.

A u pitanju je najbolji hrvatski festival, trostruki dobitnik nagrade Ambassador. Uz to, spada među 10 najboljih svjetskih festivala u kolovozu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Naša publika je starosne dobi od 25 do 40 godina i primijetili smo da su veće platežne moći. Vjerujem da obilaze Ibizu, Madrid i druge svjetske meke zabave", kazala je voditeljica komunikacija Sonus Festivala, Lana Borić.

A ovdje se zabava tek zahuktava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo