PRIČA KOJA vas JE DIRNULA / Više nisu odsječeni od svijeta: Hrvatska omogućila obitelji Arbutina život dostojan čovjeka!

Nakon što smo prije gotovo tri mjeseca objavili priču o obitelji Arbutina, koja živi u potpunoj izolaciji, Hrvatska se trgnula. I hvala vam na tome. Upravo zbog vas, djevojčice Sara i Petra imaju priliku živjeti poput svojih vršnjaka. Spasili ste njihovo djetinjstvo

8.6.2015.
19:27
VOYO logo

Novi krov, novi prozori i radnici koji rade besplatno - sve ovo samo s jednim ciljem - kako bi šesteročlana obitelj Arbutina mogla dostojno živjeti. Još prije tri mjeseca, za njih se teška situacija činila bezizlaznom. A onda je naša ekipa napravila priču o njima.

Image
nevjerojatna životna priča /

Odsječene od svijeta: ove dvije sestrice svakog jutra kilometrima pješače do škole

Image
nevjerojatna životna priča /

Odsječene od svijeta: ove dvije sestrice svakog jutra kilometrima pješače do škole

I Hrvatska se pokrenula. Pomoć je stigla sa svih strana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Iskreno ne znam što da kažem, prezadovoljan i presretan sam", kaže otac ZoranArbutina.

Uključili su se susjedi, znani i neznani jer svi dobro znaju u kakvim uvjetima obitelj Arbutina živi već godinama. Sve je Zoran želio napraviti sam, no kako posla na Banovini nema, jednostavno je imao svezane ruke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Obitelj koja je odsječena od svijeta dirnula je srca Hrvata. Dvije najstarije kćeri nisu mogle ići u školu dok im otac nije sagradio improvizirani most preko rijeke, koja bi ga svaki put kad nabuja, odnijela.

Najmlađa sestrica Nikolina, jedna od dviju blizanki, boluje od cerebralne paralize te s njom zbog toga gdje žive nisu mogli ni do liječnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon tih kadrova dvije dobre duše Branka i Kristina pokrenule su veliku humanitarnu akciju. Kucale su od vrata do vrata tražeći pomoć, čak su na Facebooku otvorile stranicu Pomoć obitelji Arbutina na kojoj se može vidjeti što im nedostaje da obnove devastiranu kuću koju su dobili od države.

Te dvije žena ogromnog srca napravile su pravo čudo - izmamile su Zoranu osmijeh na lice, a djevojčicama omogućile normalno djetinjstvo - onakvo kakvo imaju njihovi vršnjaci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovo je priča koju smo objavili prije gotovo tri mjeseca:

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo