NASLIJEDIO GA PRIJATELJ / Više nije župnik na Jarunu. Don Stojić nakon razrješenja: 'Pitaju me gdje ću sada. Sve još uvijek ostaje vojna tajna'

Image
Foto: Facebook/Don Damir Stojić

Moj prijatelj i subrat don Pejo Orkić preuzima ovu službu s bogatim svećeničkim i redovničkim iskustvom. Odlukom našeg Provincijala ostajem na Jarunu, objavio je don Stojić na Facebooku

28.8.2023.
20:14
Facebook/Don Damir Stojić
VOYO logo

Došlo je do velikih smjena u nadbiskupiji. Odlukom zagrebačkog nadbiskupa Dražena Kutleše don Damir Stojić razriješen je funkcije župnika u župi Duha Svetoga u Zagrebu.

Na Facebooku se nakon objave ovogodišnjih premještaja i informacije da više nije župnik u crkvi na Jarunu oglasio i don Damir Stojić .

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Jučer na sv. misi u 9h u prisutnosti župljana i nadbiskupskog delegata, preč. Josipa Kuhtića, u službu novog župnika Župe Duha Svetoga na Jarunu uveden je moj prijatelj i subrat don Pejo Orkić. Don Peju znam od prvog dana kad sam iz Kanade doselio u Hrvatsku. Naime, tada kao bogoslov, bio je zadužen da me vodi po gradu i da me uvede u život bogoslovije i samostana. Od tada smo dobri prijatelji.

Don Pejo preuzima ovu službu s bogatim svećeničkim i redovnočkim iskustvom: bio je delegat za pastoral mladih naše Provincije, župnik na Knežiji, vršio je službu Provincijala, te je zadnjih 5 godina bio odgojitelj naših bogoslova u Rimu. Vjerujem i znam da će savjesno i pobožno vršiti župničku službu i preporučam ga vašim molitvama! Ove zadnje 3 godine koje sam služio kao župnik, u tako raznolikoj i duhovno bogatoj župi, za mene je bilo jedno vrijedno svećeničko iskustvo. Stojim na raspolaganju don Peji za bilo kakvu pomoć i podršku u njegovom radu.
Mnogi me pitaju gdje ću sada. Odlukom našeg Provincijala ostajem na Jarunu i kao što sam danas jednom znatiželjnom novinaru rekao, sve još uvijek ostaje “vojna tajna”. objavio je don Damir Stojić na Facebooku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo