Muka u Slavoniji, u pet dana pretrpio štetu od 112.000 kuna

25.5.2014.
14:27
VOYO logo

Apeliraju prema svima da dođu u njihove hotele, seljačka domaćinstva i gradove koji su srećom ostali pošteđeni u jednoj od najvećih poplava koje su u povijesti zadesile Slavoniju, piše Glas Istre.

"Na web stranicama Ministarstva turizma objavljena je poruka ministra da u suradnji s direktorima predstavništva Hrvatske turističke zajednice rade sve da ne dođe do storniranja rezervacija na obali, ali za ovo područje je potreban dodatni i veći napor da bi se ljude ohrabrilo da ne otkazuju rezervacije. Nama svi smještajni kapaciteti funkcioniraju i niti jedan nije zatvoren. Nama je sada glavna sezona jer su svibanj i studeni udarni mjeseci. Već sada imamo i do dvije tisuće otkazanih rezervacija zbog čega smo apelirali prema Ministarstvu turizma i sustavu turističkih zajednica da nam pomognu i da svih informiraju da ne otkazuju svoja putovanja", kazala je direktorica Turističke zajednice Vukovarsko-srijemske županije Rujana Bušić Srpak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U pet dana pretrpio štetu od 112.000 kuna

Kazala je i da zbog situacije s poplavama imaju otkaz rezervacija za rujan, a to su većinom strani gosti. "Većinom ljudi nisu otkazivali zbog samih poplava, ali je nastao pravi kaos kada se za čitavo područje proglasila epidemija te kada su mediji počeli pisati o tome da se pojavila mogućnost zaraze virusom zapadnog Nila. Više ne znamo što da radimo. Prošle godine smo imali otkaze rezervacija zbog prosvjeda oko ćirilice, preko tisuću otkaza. U Vinkovcima su tada bile otkazane sve školske grupe", rekla je Bušić Srpak.

Otkrila je i kako je jedan hotelijer i ugostitelj od 20. do 25. svibnja zbog poplava pretrpio financijsku štetu od 112 tisuća kuna. Procjena kakvu je štetu ova poplava indirektno prouzrokovala, znat će se za mjesec dana kada se budu svi kontaktirali i kada se bude vidjelo koliko je rezervacija otkazano.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

http://www.glasistre.hr/vijesti/kultura/turizam-ne-otkazujte-putovanja-nisu-svi-poplavljeni-454060

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo