LAŽNI OGLASI / Viliju Berošu ukrali identitet, stiglo upozorenje iz Ministarstva zdravstva: Ne nasjedajte

Image
Foto: Josip Regovic/Pixsell

Ministar Vili Beroš poziva pacijente da ne 'nasjedaju' na oglase o čudotvornim lijekovima, da slušaju svoje liječnike i aktivno brinu o svojem zdravlju

28.9.2023.
17:00
Josip Regovic/Pixsell
VOYO logo

Ministarstvo zdravstva u četvrtak je upozorilo građane da je na društvenim mrežama objavljen lažni oglas u kojemu se nedopušteno koriste fotografije ministra Vilija Beroša i njegove navodne preporuke upotrebe lijeka za bolove u zglobovima. 

Riječ je o sve češćoj pojavi netočnih oglasa o tzv. ljekovitim proizvodima i metodama u kojima se pojavljuju izmišljene izjave ili intervjui liječnika, kao što je vidljivo u posljednjem primjeru videoisječka u kojemu ministar Beroš preporučuje lijek za zglobove, navodi Ministarstvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Građane upozoravaju da im kupnja takvih lijekova, putem neprovjerenih internetskih izvora, oglasnika ili elektroničke pošte, može ozbiljno ugroziti zdravlje. Poziva ih se da lijekove nabavljaju isključivo na ovlaštenim prodajnim mjestima, odnosno u ljekarnama i specijaliziranim prodavaonicama.

Image
KREŠIMIR LUETIĆ /

Poznati liječnik žrtva online prijevare! Koriste njegovo ime i fotografiju za prodaju 'čudotvornog lijeka'

Image
KREŠIMIR LUETIĆ /

Poznati liječnik žrtva online prijevare! Koriste njegovo ime i fotografiju za prodaju 'čudotvornog lijeka'

Ministar Beroš ističe potrebu da se stane na kraj lažnom oglašavanju lijekova te na taj način  zaštiti građane i pacijente.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lažno oglašavanje te krađa identiteta i zloupotreba mojeg imena, kao i ranije drugih liječnika, za svaku su osudu struke i medija te postupanje nadležnih institucija, poručuje ministar.

Poziva pacijente da ne 'nasjedaju' na oglase o čudotvornim lijekovima, da slušaju svoje liječnike i aktivno brinu o svojem zdravlju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Postojeće reformske aktivnosti u smjeru podizanja zdravstvene pismenosti jedan su od načina osvještavanja građana, a poduzimamo i korake prema drugim nadležnim ministarstvima i svim drugim institucijama u čijim nadležnostima je navedena problematika", istaknuo je Beroš.

POGLEDAJTE VIDEO: Paladino se već godinu dana bori s prevarantima s interneta: 'Neurokirurg sam, a predstavljaju me kao kardiologa'

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo