stiže stabilizacija / Vikend prognoza Nikole Vikić-Topića: nakon kišnog petka, sunčaniji vikend

Image
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL

Ipak, oprez je potreban, osobito u prometu na Jadranu, zbog jake i olujne bure

6.10.2017.
14:37
Ivica Galovic/PIXSELL
VOYO logo

Petak prolazi u vrlo nestabilnom, kišovitom i vjetrovitom tonu. Na kopnu je tijekom noći i jutra palo tridesetak litara kiše po četvornom metru, u bračkom kanalu sredinom je dana opažena pijavica, na sjevernom Jadranu puše olujna bura, a na jugu olujno jugo. 

Međutim, nije sve tako sivo kao što prvi pogled na nebo upućuje – uskoro stiže stabilizacija, uz više sunca! Neki će reći taman na vrijeme – za vikend!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

UNUTRAŠNJOST

Na kopnu će u subotu biti djelomice do pretežno sunčano, ujutro lokalno može biti kratkotrajne magle. Jutarnja temperatura bit će oko 6 °C, dnevna oko 16 °C, međutim zbog slabog do umjereno sjevernog vjetra činit će se hladnije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U nedjelju također djelomice do pretežno sunčano, no postoji mala mogućnost za vrlo malo prolazne kiše. Jutro će biti svježe, a danju ugodnije nego u subotu – što zbog slabijeg vjetra što zbog više temperature. 

Image
Foto: Vijesti.hr

Kopno

JADRAN

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na Jadranu za vikend pretežno sunčano. Samo su u subotu rano ujutro na jugu mogući prolazni pljuskovi. Uz to, subota će duž cijele obale biti svježa i hladna, ponajviše zbog jake bure i tramontane. Budite oprezni u prometu! U nedjelju ugodnije, bura će oslabjeti i okrenuti na jugozapadni vjetar. Samo će ujutro biti svježe, oko 11  °C, poslijepodne ugodnih 20 °C.

Image
Foto: Vijesti.hr

Jadran

U svakom slučaju, nakon današnjeg pogoršanja, već sutra stiže sunčanije i povoljnije vrijeme. Ipak, oprez je potreban, osobito u prometu na Jadranu, zbog jake i olujne bure i tramontane koja će puhati još i sutra. Ako planirate iskoristiti vikend za aktivnosti na otvorenom, imajte na umu i da će subota u cijeloj zemlji biti poprilično svježa. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za više detalja o vremenu i prognozu po gradovima, pratite naše emisije RTL Vrijeme, svaki dan u 16:30, 18:25 i 19:45, na RTL-u, a za komunikaciju smo dostupni i putem naše Facebook stranice RTL Vrijeme.

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo