VIKEND NEĆE BITI LIJEP: / Obilni pljuskovi, grmljavina i zahladnjenje... Vakula otkrio kad se vraća pravo ljeto

Image
Foto: Pixsell

I dalje traju nestabilne vremenske prilike

21.7.2018.
9:19
Pixsell
VOYO logo

Djelomice sunčano i vruće, ali nestabilno, a u drugom dijelu dana uz jači razvoj oblaka mjestimice će biti kiše i pljuskova praćenih grmljavinom, moguće i izraženijih, prognoza je za subotu Državnog hidrometeorološkog zavoda.

U Dalmaciji većinom sunčano i suho. Vjetar slab do umjeren jugozapadni i južni, na Jadranu i jugo. Najviša dnevna temperatura uglavnom između 29 i 34 °C. Iako se Hrvatska probudila okupana suncem, neće tako ostati zadugo, prognozira meteorolog Zoran Vakula.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Državni hidrometeorološki zavod objavio je upozorenje Meteoalarma žute boje, što znači da potencijalno opasno vrijeme.

Image

Vremenske prilike nastavljaju se dosadašnjim ritmom, prognoziraju meteorolozi HRT-a. Bit će relativno toplo, ne previše vruće, ali u većini krajeva Hrvatske vrlo promjenjivo. Danas, a posebno sutra i u ponedjeljak bit će pljuskova i grmljavine diljem zemlje, posebno u zapadnim krajevima, a zatim i drugdje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Samo bi na krajnjem jugu moglo ostati suho. Ipak, za splitsko i dubrovačko područje meteorolozi su najavili i toplinski val. Objavili su i upozorenja za izraženije pljuskove i grmljavinu u većini unutrašnjosti i na sjevernom Jadranu.

Najveća je vjerojatnost kiše u zapadnoj Slavoniji i Podravini, a najmanja u Srijemu. Uz uglavnom slab vjetar, temperatura porast će od ujutro najnižih 15 do 18 °C, do poslijepodne najviših oko 32 °C. U središnjoj Hrvatskoj već od jutra će biti oblačno, a i vjetrovitije nego jučer. Poslijepodne stižu lokalni pljuskovi i grmljavina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugom dijelu dana nestabilno će biti i u gorju i na sjevernom Jadranu, posebice u Gorskome kotaru, Istri i oko Rijeke, dok će prema jugu cijeli dan biti suho, uz malo ili nimalo oblaka.

Jug Hrvatske i Dalmaciji bit će stabilnije uz tek nešto oblaka. . Istodobno će najniža temperatura zraka biti od 24 do 26 °C, u unutrašnjosti oko 20 °C, a najviša od 32 do 34 °C.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od nedjelje će biti nešto manje toplo, uz još češće nestabilnosti. U nedjelju i početkom novoga tjedna na kopnu će rijetko gdje biti vruće, uglavnom u Dalmaciji. Bit će nestabilno, uz svakodnevne sunčane sate, ali i povremene mjestimične pljuskove. Sredinom novoga tjedna povećava se vjerojatnost za ponovno stabilnije dane, kasnije ponovno i vruće.

I na Jadranu poslije subote slijede manje topli dani, ali ne i noći, najprije uz jugo, zatim sjeverozapadni vjetar, uz obalu ponegdje i buru. Osim na sjevernom dijelu, pljuskova i grmljavine bit će i na srednjem Jadranu, a u ponedjeljak vjerojatno i mjestimice na jugu. Od utorka ponovno stabilnije, većinom i vruće, ali ne odviše', prognozirao je Zoran Vakula.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo