JASAN STAV / Vijeće Filozofskog fakulteta traži obustavu postupka dodjele počasnog doktorata Bandiću

Image
Foto: Filip Kos/PIXSELL/Zarko Basic/PIXSELL

Vijeće FFZG-a je pozvalo i ostale sastavnice Sveučilišta da podrže njihov zahtjev

21.3.2019.
8:17
Filip Kos/PIXSELL/Zarko Basic/PIXSELL
VOYO logo

Nakon što je Senat Sveučilišta u Zagrebu pokrenuo postupak dodjele počasnog doktorata Milanu Bandiću Vijeće Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu istaknulo je da se protivi tom postupku, kao i ranijoj dodjeli počasnog doktorata Draganu Čoviću.

''Smatramo da dodjeljivanje počasti moćnim političarima, osobito onima osumnjičenima za protuzakonitosti, ozbiljno ugrožava temeljne akademske vrijednosti slobode, autonomije i društvene odgovornosti, kao i ugled Sveučilišta u Zagrebu'', objavljeno je na Facebook stranici FFZG-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Također se oštro protivimo samoj ideji da raspolaganje novcem poreznih obveznika bude kriterijem za dodjeljivanje počasti. Upozoravamo da takve odluke krše članak 76. Statuta Sveučilišta u Zagrebu, koji kaže da se počasni doktorat može dodijeliti samo osobi iznimnog ugleda, kao i osobi koja je svojim radom pridonijela iznimnom napretku Sveučilišta, hrvatske znanosti ili kulture. Zato od uprave Sveučilišta tražimo da se postupak dodjele doktorata Milanu Bandiću obustavi i pozivamo ostale sastavnice Sveučilišta da podrže naš zahtjev'', objasnili su s Filozofskog fakulteta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo