VIGILARE IZGUBIO TUŽBU PROTIV JOSIPOVIĆA: / Batarelo nije sretan ni najmanje te najavljuje nastavak borbe

Image
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL

Vigilare se obratio javnosti nakon što je Županijski sud u Zagrebu donio nepravomoćnu odluku kojom se Ivo Josipović oslobađa od optužbe za diskriminaciju

16.11.2018.
20:16
Jurica Galoic/PIXSELL
VOYO logo

Katolička udruga Vigilare, poznata po svojim radikalnim stavovima, obratila se danas javnosti nakon što je Županijski sud u Zagrebu, na temelju Zakona o suzbijanju diskriminacije, donio nepravomoćnu odluku kojom se oslobađa bivši predsjednik Ivo Josipovića od optužbe za diskriminaciju.

Kako pišu u svom priopćenju, koje je potpisao kontroverzni australski imigrant Vice Batarelo, oslobađajućom odlukom "sud je propustio povijesnu priliku vratiti povjerenje više tisuća hrvatskih građana u učinkovitost i pravdu hrvatskog pravosuđa".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tužili Josipovića zbog komentara na Facebooku

Naime, da podsjetimo, Batarelo i ekipa iz Vigilarea, tužili su Josipovića zbog "zaštite ugleda, časti i dostojanstva, zaštite od diskriminacije te zaštite od uvreda, kleveta, teškog sramoćenja, govora mržnje te temeljem bilo koje druge pravne osnove za zaštitu prava, interesa i osjećaja pripadnika katoličke vjeroispovijesti povrijeđenih javnim istupima i izjavama tuženika."

Njih je zasmetalo što je Josipović 14. kolovoza 2017. godine, uoči katoličkog blagdana Velike Gospe, na svom Facebook profilu prenio komentar Ivice Maštruka u kojem se tvrdi: "Ovo što se radi za blagdane prešlo je sve moguće granice dobrog ukusa. I nisu tu u pitanju religijska osjećanja gledatelja nego je to očito podilaženje crkvenim institucijama."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odgovarajući na komentar jedne čitateljice, ispod iste objave, Josipović je zatim napisao u komentaru da je Hrvatska sekularna država, a ne "katolička džamahirija".

Image
UDRUGA 'VIGILARE' JOSIPOVIĆA PROZIVA ZA ŠIRENJE MRŽNJE, ON IM PORUČIO: /

'Neću vam se ispričati'

Image
UDRUGA 'VIGILARE' JOSIPOVIĆA PROZIVA ZA ŠIRENJE MRŽNJE, ON IM PORUČIO: /

'Neću vam se ispričati'

Najavljuju nastavak pravne borbe

S obzirom da Vigilare nije zadovoljan presudom, u priopćenju su najavili nastavak pravne borbe nakon što njihov pravni tim prouči presudu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nakon konzultacija sa svojim pravnim timom koji trenutačno analizira ovu presudu, Vigilare će definirati daljnju pravnu strategiju i nastaviti legalnu borbu pa i do Vrhovnog suda Republike Hrvatske", piše u priopćenju.

Vjeruju da postupak nije besmislen

"Ovim putem Vigilare zahvaljuje više od 5000 hrvatskih građana koji su davanjem vlastoručnog potpisa punomoći udruzi Vigilare iskazali svoje duboko povjerenje i, tim činom, manifestirali javni legitimitet za ovaj sudski postupak protiv g. Josipovića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Takva velika i javna podrška građana, dokaz je da ovaj postupak nije bio besmislen, već, naprotiv, tek prvi korak u stvaranju jednog profesionalnog pravnog tima koji će biti u stanju intervenirati u javno područje i na taj način biti jamac za jačanje demokratskog društva koje se temelji na pravnoj državi", zaključuju Vigilarevci u priopćenju.

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo