VIDEO: / Zavirite u Bandićev kofer za Remetinec!

Osim što je nekoliko tisuća prosvjednika grmilo 'ostavka, ostavka...', Milanu Bandiću već su spakirali kofer za Remetinec sa sapunom, pidžamom, utegom za vježbanje i društvenim igrama.

20.5.2010.
18:19
VOYO logo

Na zagrebačkom Cvjetnom trgu okupilo se gotovo 2000 građana, te je tako počeo marš prema zgradi Poglavarstva Grada Zagreba. Rijeka ljudi povećavala se kako je prolazila kroz grad, a u nizu poruka isticale su se naljepnice 'Remetinec' na koferima građana, a velik je broj onih koji zagrebačkog gradonačelnika prozivaju zbog neznanja engleskog jezika porukama poput Kroejša spiking' i 'Ke'.

Prosvjednici su se neko vrijeme zadržali se ispred zgrade Uskoka, gdje su ispred velikog odčepljivača za WC pjevali 'Zagreb je začepljen grad...'', a zaposlenici Mladena Bajića zatvorili su sve prozore na zgradi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

cate-201005200843004Više tisuća građana zatim se uputilo prema zgradi Poglavarstva Grada Zagreba, gdje su glasno skandirali ''Bandiću ostavka...''. Isticao se i transparent ''Odstupi sotono!'', a okupljenima se obratio i predsjednik Zelene Akcije Tomislav Tomašević koji je rekao da Bandića nema u Hrvatskoj, da je ''pobjegao''.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zagrebačkom gradonačelniku prosvjednici su spakirali i kofer za Remetinec u koji su stavili osnovne stvari koje će mu tamo trebati – papuče, ručnik, britvicu za brijanje, sapun, pidžamu i igru 'Čovječe ne ljuti se'.

''Kofer ga čeka kada se vrati u zemlju. Naime, Bandić je prije prosvjeda napustio Hrvatsku, pobjegao je! Nadamo se da će se vratiti'', rekao je Tomašević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Teodor Celakoski iz udruge Pravo na grad rekao je kako je ''jedino što žele Bandićeva ostavka''.

''Jedno je ime u gradu za korupciju – Milan Bandić'', rekao je Celakoski, što su okupljeni pozdravlili novim skandiranjem ''Ostavka, ostavka...''.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Ne želimo gradonačelnika koji nas tjera iz grada. Mi smo posljednja obrana ovoga grada i zato tražimo ostavku'', poručila je Urša Raukar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Neslužbeni glasovi s Trga Stjepana Radića tvrde da je i Bandiću samom "pun kufer", premda sam gradonačelnik to demantira. Samo nekoliko sati prije prosvjeda na upit novinara "pakira li kofere", odgovorio je da se "spakirao, ali za put u Pečuh" i kazao kako će istraga koju provodi Uskok po pitanju projekta "Cvjetni" utvrditi da u "Gradu Zagrebu vlada nulta stopa tolerancije prema nepodopštinama bilo koje vrste".

Podsjetimo, na ogradama Tome Horvatinčića u Varšavskoj ulici već četiri dana leže, sjede i šeću prosvjednici koji su svojim tijelima obranili drveće pred samo rušenje u znak početka radova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pred Poglavarstvom su se tisuće prosvjednika složile da se i dalje blokiraju radovi u Varšavskoj ulici, dok god to bude potrebno.

Prethodni članci:

arti-201005190712006 arti-201005190839006 arti-201005170064006 arti-201005190637006 arti-201005180207006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo