NEPOZVAN GOST / VIDEO Zagrepčaninu šišmiš uletio u stan dok je gledao Ljubav je na selu: 'Nekad ih je znalo po šest-sedam ući'

Image
Foto: Čitatelj / Danas.hr

'Nekad ih je znalo po šest-sedam ući u stan, ne jedan. Sin se boji i u tom trenu se prenerazi, pita me jesu li su izašli što je meni smiješno. Ja sam već navikao, znam da će izaći sami', ispričao nam je jedan Zagrepčanin. Ravnatelj Zagrebačkog zoološkog poručio je da to nije ništa neuobičajeno

21.9.2023.
9:41
Čitatelj / Danas.hr
VOYO logo

Početkom tjedna stigao je kući s posla i upalio snimku propuštene epizode RTL-ove emisije "Ljubav je na selu" kao i inače. A onda mu je u stan uletio nepozvan gost - šišmiš. Ispričao nam je to Zagrepčanin Patrick Šišić kojem su bliski susreti s ovim sisavcima postali gotovo pa svakodnevica, a jedan je uspio i zabilježiti mobitelom.

"Nekad ih je znalo po šest-sedam ući u stan, ne jedan. Ja se šišmiša ne bojim, ali oni se vjerojatno malo uznemire pa lete u krug", objašnjava nam.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Živi u Travnom u Novom Zagrebu i to na sedmom katu. Iznad njega više nema nikoga, a nije čuo da se susjedima slično događa.

Šišmiši uglavnom lete oko lustera pa s vremenom nađu izlaz i odlete kroz prozor, no nekad se zna dogoditi da prenoće. Primijetio je da uglavnom ulete kasnije navečer ili ujutro pred zoru i to u ljetnim mjesecima kada se to dogodi jednom ili dvaput tjedno. Zimi ga nisu posjećivali.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
SLATKO, SLAĐE, NAJSLAĐE /

VIDEO U ribarsku mrežu se 'upecala' nestašna njuškica! Jedan dan im došla na terasu pa se udomaćila: 'S nama uživa'

Image
SLATKO, SLAĐE, NAJSLAĐE /

VIDEO U ribarsku mrežu se 'upecala' nestašna njuškica! Jedan dan im došla na terasu pa se udomaćila: 'S nama uživa'

S njim živi sin kojem u tim trenucima nije svejedno. "On se boji i u tom trenu se prenerazi, pita me jesu li su izašli što je meni smiješno. Ja sam već navikao, znam da će izaći sami", kaže nam.

Kad ulete tijekom noći, Patrick ustane i upali svijetlo te šire otvori prozor, čisto da im pomogne da nađu izlaz. "Valjda shvate da je netko tu pa prije odu. Inače bi vjerojatno do jutra letjeli", kaže nam.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog ovog je ranije zvao društvo za zaštitu životinja. Rekli su da imaju puno poziva i posla, ali, govori nam, nitko nikada nije došao.

Ravnatelj zagrebačkog Zoološkog vrta Damir Skok potvrdio nam je da su ovakve situacije svakodnevne i normalne u ovo doba godine kad se izmjenjuju topla i hladnija razdoblja. Tada i oni sami tada imaju više ovakvih dojava građana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nije to ništa neuobičajeno. Šišmiši ne vide pa su njima naši stanovi kao spilje u kojima inače žive pa znaju zalutati", objasnio nam je.

To se najčešće događa kad se vraćaju sa svojih hranilišta. Inače jedu komarce i muhe pa se prije zore dođu smiriti, ali ne mogu prepoznati je li pred njima spilja ili stan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ističe da ne predstavljaju nikakvu opasnost za ljude i njihovo zdravlje te da vas ne mogu ozlijediti.

"Savjetujem ljudima da u tom slučaju ostave otvorene prozore. Preko dana će se šišmiši negdje smiriti, ali neće letjeti dalje. Do navečer će otići", objasnio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Teško mu je reći koja vrsta šišmiša je Patricku uletjela u stan jer, kaže, u Zagrebu ima preko 360, a ovo je vrijeme kad se pripremaju za zimu.

Bez obzira jesu li to lokalne vijesti, svjetski događaji ili inspirativni trenutci, tvoj sadržaj je ono što tražimo! Pozivamo vas da nam šaljete priče, fotografije i videa koja ćemo objaviti na portalima danas.hr net.hr.  One najbolje i ekskluzivne koje nisu nigdje objavljene, a emitiramo ih u RTL Danasu bit će i nagrađene od 50 do 150 eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako sudjelovati? Prati naše portale,danas.hr net.hr i pošalji nam video ili fotografije na WhatsApp broj 091 3000 666 ili mail adresu danas@rtl.hr ili samo skeniraj QR kod i postani dio našeg tima!

POGLEDAJTE VIDEO: I šišmir bi gledao 'Ljubav je na selu'. Patricku stalno ulaze u stan: 'Ne bojim se, ali moj sin je druga priča'

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo