požar u čabru / VIDEO U 15 minuta ostali bez krova nad glavom: 'Vatra je nevjerojatnom brzinom progutala kuće'

Požar je, kako su ispričali mještani, iznenadio sve u Smrečju i u prvom trenutku nikome nije bilo jasno što se događa, a vatra se širila nevjerojatno brzo, gutajući kuće

23.4.2018.
21:38
VOYO logo
Image

Vatrogasci ugasili velik požar kod Čabra, izgorjelo nekoliko kuća i sjenice

Image

Vatrogasci ugasili velik požar kod Čabra, izgorjelo nekoliko kuća i sjenice

U goranskom selu Smrečje pokraj Čabra danas je buknuo veliki požar koji je zahvatio i potpuno ili djelomično uništio četiri kuće i dva gospodarska objekta, piše Jutarnji.hr.

Srećom, ljudskih žrtava nije bilo, no materijalna žrtva je ogromna, a obitelji Turk i Lipovac, koje žive u dvije od tih stradalih kuća, u 15 su minuta ostali bez krova nad glavom. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Druge dvije kuće bile su prazne jer vlasnika navodno nije bilo u selu. Na jednoj od njih izvješen je i znak 'na prodaju'. 

POGLEDAJTE JOŠ:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

>>S visokim temperaturama stigli i požari: vatra guta kuće i sjenike pokraj Čabra

Iako će se očevid kojim bi se trebali utvrditi uzroci požara obaviti tek u utorak, na mjestu događaja govorilo se da se vatra proširila sa sjenika i vrlo brzo zahvatila obiteljsku kuću te susjedne kuće i objekte, tako da je, praktički, gorio čitav jedan dio Školske ulice, na samom ulazu u selo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vladimir Turk, koji s roditeljima živi u obiteljskoj kući na adresi Školska ulica 27, prvom stambenom objektu koji je zahvatila vatra, ispričao nam je da je u trenutku izbijanja požara bio na poslu.

"Nikoga nije bilo u kući, roditelji su bili vani, u polju, i ništa nisu vidjeli. Ne zna se kako je vatra započela, nitko nije palio korov u tom trenutku. Sve je trajalo 15-ak minuta, i kuće u kojoj su roditelji proveli čitav život više nema. Kompletan krov je izgorio. Roditelji su u ogromnom šoku, trenutačno su kod sestre, u Čabru", rekao je Turk za Jutarnji. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Požar je, kako su ispričali mještani, iznenadio sve u Smrečju i u prvom trenutku nikome nije bilo jasno što se događa, a vatra se širila nevjerojatno brzo, gutajući kuće koje su joj se našle na putu. Jedan od mještana ispričao je čak da su vatru prvo uočili stanovnici susjednog Gerova te zvali poznanike u Smrečje, pitajući što se događa.

Vatra je lokalizirana oko 17 sati, a već oko 18 sati ostalo je samo zgarište koje su i dalje osiguravali vatrogasci. Osim kuća, gorile su štale, sjenici i mnoštvo predmeta po dvorištima, tako da je čitav jedan dio Smrečja izgledao potpuno uništeno, piše Jutarnji.hr.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo