promjene u holdingu / VIDEO Tomašević objasnio zašto je smijenio šefove Holdinga koje je sam postavio: 'Došlo je do sve teže suradnje, posebno oko koncepcija vođenja...'

'Oni su teško surađivali s novim članovima, teško su surađivali s članovima NO-a, a u konačnici i sa nama', kazao je Tomašević

4.10.2021.
12:20
VOYO logo

Skupština trgovačkog društva Zagrebački holding na sjednici održanoj u ponedjeljak donijela je odluku o opozivu predsjednika Uprave Nikole Vukovića i člana Uprave Ante Samodola, dok je za predsjednika imenovala Ivana Novakovića, stoji u obavijesti na Zagrebačkoj burzi.

Vuković i Samodol na funkcijama su bili od 14. lipnja, kada je Skupština Holdinga razriješila dotadašnji Nadzorni odbor i Upravu Zagrebačkog holdinga. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
KADROVSKA ROŠADA /

Tomašević smijenio Nikolu Vukovića i Antu Samodola i imenovao novog predsjednika uprave Holdinga

Image
KADROVSKA ROŠADA /

Tomašević smijenio Nikolu Vukovića i Antu Samodola i imenovao novog predsjednika uprave Holdinga

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević sazvao je konferenciju za medije pred zgradom Gradske uprave na kojoj je o ovoj temi dao izjavu.

"Ne dovodeći u pitanje njihovo znanje, iako smo se dogovorili oko ciljeva, došlo je do sve teže suradnje, posebno oko koncepcija vođenja. Oni su teško surađivali s novim članovima, teško su surađivali s članovima NO-a, a u konačnici i sa nama", kazao je Tomašević o Vukoviću i Samodolu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kazao je da su bile različite vizije oko upravljanja.

Imaju pravo na otpremninu

"Ne bih htio ići u bilo kakve detalje, nikome nije u interesu da ovo postane ping-pong. Mi kao Skupština Holdinga imamo pravo bilo koga smijeniti ako nema naše povjerenje, to se i dogodilo. Ne bih išao u detalje, treba kazati što su odriješene ruke", poručio je zagrebački gradonačelnik i zaželio im sreću.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novinari su Tomaševića podsjetili da je donio odluku o imenovanju bez javnog natječaja. Poručio je da misli da nije pogriješio. Kazao je da je Holding bio u takvom stanju da je trebao nužnu promjenu cijele uprave.

"Holding će nastaviti stabilno funkcionirati", poručio je gradonačelnik Zagreba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tomašević je dodao da su oni svi moraju raditi kao tim.

"Cijela uprava, NO, da bi se Holding izvukao iz problema. Što se tiče pitanja vezana za sadašnju upravu, ostaju tri člana uprave imenovana na javnom natječaju. Jednog od njih, Ivana Novakovića, imenovali smo za predsjednika uprave. Cijeli NO ima naše povjerenje", dodao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kazao je da će biti novi javni natječaj za člana uprave vezanog za financije.

"Sad u cijelu ovu dinamiku, tko je i kada ponudio ostvke, ne želim ulaziti. Nikome ne treba da ovo postane ping pong. Nama je interes da Holding posluje stabilno, da nemamo sukobe u vrhu Holdinga, to je naša odgovornost kao skupština, na tome smo dobili mandat", kazao je, a na pitanje imaju li Vuković i Samodol pravo na otpremninu i koliko će ona iznositi, rekao je:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U ugovoru je sve jasno o otpremnini. Imaju pravo na nju, čini mi se da se radi o tri plaće", poručio je Tomislav Tomašević.

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo