SNAŠLI SE / VIDEO Turisti u Podstrani donijeli plin, džezvu i zakuhali kavu na plaži. Onda im stigli komunalci

Image

Kako nam javlja čitatelj koji nam je i poslao snimke i fotografije - na plažu su stigli i komunalni redari, a jesu li ih kaznili ili samo upozorili pitali smo Općinu Podstrana

18.7.2023.
11:05
VOYO logo

Snimka koju nam je poslao čitatelj ili će vas nasmijati ili razljutiti.

Naime, obitelj turista stigla je u Podstranu, a čini se da su se na vrijeme pripremili na cijene u Hrvatskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Oni su sa sobom donijeli rešo na plin, džezvu i krenuli s kuhanjem kave.

Kako nam javlja čitatelj koji nam je i poslao snimke i fotografije - na plažu su stigli i komunalni redari koji su ih upozorili.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odgovorili su nam iz Ureda načelnika Općine Podstrana te njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti.

Vezano za Vaš upit možemo vas obavijestiti da je pomorsko dobro javno dobro u općoj uporabi i u tom smislu slobodno za korištenje svima u skladu s namjenom. Komunalno redarstvo u provođenju nadzora redovito obilazi javne površine i obalni pojas u svrhu kontrole eventualnog kršenja odredbi Odluke o komunalnom redu i Plana upravljanja pomorskim dobrom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Komunalni redar je prilikom izlaska na teren vezano za navedenu situaciju procijenio da zbog velikih temperatura i broja kupača postoji mogućnost ugroze okoline uslijed korištenja prijenosnog kuhala, te je upozorio stranog posjetitelja da kuhalo ugasi i ukloni, što je i učinjeno.

Uzimajući u obzir da se u ovom slučaju nije radilo o klasičnom otvorenom plamenu koji je strogo zabranjen u ovom periodu godine, već o certificiranom plameniku za vanjsku uporabu, kao ni o obavljanju privredne djelatnosti prodaje pića jer je topli napitak turist namjeravao pripraviti za svoje osobne potrebe, pri intervenciji redara nije bilo izricanja novčane kazne jer je isti postupio po uputi.“

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo