[VIDEO] SESTRA NAS JE NAPALA DA PRAVILNO STAVIMO MASKE, A ONA JE NE NOSI: / 'Sramotno su se ponašali prema mom bratu s tumorom'

Image
Foto: Čitateljica Net.hr

'Sramota je kako se ponašaju prema čovjeku koji ima najsmrtonosniji oblik tumora'

24.8.2020.
21:19
Čitateljica Net.hr
VOYO logo

Osim oboljelih od Covida-19, tijekom pandemije koronavirusa u nevolji su se našli i drugi bolesnici. S kakvim patnjama se trenutačno u šibenskoj Općoj bolnici susreću pacijenti ispričala nam je sestra bolesnog čovjeka koji ima tumor na mozgu. Kako nam je rekla čitateljica, njezin bolesni brat se u nedjelju ujutro probudio dezorijentiran te je po njega u Knin došla Hitna pomoć čiji su djelatnici utvrdili da čovjek ima povišenu temperaturu.

Poslije toga poslali su ga na Hitni prijam šibenske Opće bolnice na pregled kod neurologa. Čitateljica nam je ispričala da je sat vremena čekala i da još ništa nije bilo obavljeno te da je njezin brat ležao u hodniku. Nikoga od članova obitelji nisu pustili da bude s njim.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kada smo došli medicinska sestra nas je napala da pravilno stavimo maske, a ona sama ne nosi masku i kaže da nije u kontaktu s ljudima, a stajala je s nama i drugima mjerila temperaturu". Čitateljica koja je željela ostati anonimna je frustrirana i ljutita zbog pristupa sestre u Šibenskoj bolnici. "Sramota je kako se ponašaju prema čovjeku koji ima najsmrtonosniji oblik tumora", govori nam sestra pacijenta.

Kako bi pokazala da medicinska sestra uistinu ne nosi masku, a kontaktira s pacijentima i ostalim ljudima, ustupila nam je snimku koju je osobna snimila mobitelom. I zaista, sestra ne nosi maksu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odgovor ravnateljstva bolnice

Kako bismo saznali što se događa u Šibenskoj bolnici i jesu li sestre koje kontaktiraju s ljudima dužne nositi masku, poslali smo upit Općoj bolnici Šibenik. Odmah na početku odgovora iz ravnateljstva bolnice odgovaraju da je tijekom jučerašnjeg dana u hitnom prijamu njihove bolnice pregledano i obrađeno ukupno 174 pacijenta. Premda nisu sigurni o kojem je pacijentu riječ, jer je njegov identitet poznat samo redakciji, kažu da misle da je riječ o pacijentu koji je kod njih dovezen kolima saniteta i da je odmah primljen u trijažu OHBP-a.

"Njegov dolazak je prethodno najavljen u skladu s epidemiološkim preporukama i kriterijima. Tijekom boravka na OHBP-u pacijentu je izvršena kompletna dijagnostička i terapijska obrada te je po završetku iste otpušten kući na vlastiti zahtjev", odgovorili su iz ravnateljstva šibenske Opće bolnice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Provest ćemo izvid zašto medicinska sestra nije nosila masku'

Kada je riječ o medicinskim sestrama i tehničarima, iz Opće bolnice Šibenik odgovaraju da su oni, baš kao i svi ostali djelatnici ustanove, dužni nositi zaštitne maske na radnom mjestu.

Image

11.09.2019., Sibenik - Opca bolnica Sibenik. Photo: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Poručili su nam da su fotografije koje smo im poslali, na kojima medicinska sestra ne nosi masku, proslijeđene Odjelu OHBP-a i da je u tijeku izvid zašto medicinska sestra u tom trenutku nije nosila masku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na kraju odgovora su poručili da se na svim ulazima paviljona bolnice, uključujući i punkt Hitnog prijama, nalaze dezinfekcijska sredstva, i da se to "može i provjeriti".

Situaciju s koronavirusom u Hrvatskoj i svijetu iz minute u minutu možete pratiti OVDJE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo