VIDEO: / 'Šeks treba na liječenje u stacionar'

Dinko Burić (HDSSB) ponovno je podigao buru u Saboru, a nakon opomene i oduzimanja riječi, predsjedavajući Vladimir Šeks prekinuo je sjednicu i izbacio ga iz sabornice.

18.5.2011.
14:42
VOYO logo

Burić je Šeksa pozvao da se povuče iz politike, optužujući ga da je kršenjem procedure objave pročišćenog teksta Ustava i zakona nanio veliku štetu.

"Pozivam vas da date ostavku na sve dužnosti u Saboru, da se ispričate svim zastupnicima i cijeloj javnosti te nadoknadite materijalnu štetu koju ste izdavanjem knjižice o Ustavu nanijeli građanima", zahtijevao je Burić od Šeksa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Povucite se s hrvatske političke scene!'

Pozvao ga je da se povuče s hrvatske političke scene jer, kako je rekao, nanosi sve veću štetu ne samo sebi, nego i cijeloj javnosti. To je Šeks ocijenio klevetom, a teško da je mogao podnijeti i Burićevu izjavu da mu je potrebno stacionarno liječenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zastupnik Burić je Šeksa također optužio da je samoinicijativno i protivno proceduri numerirao pročišćene članke promjena Ustava, što je Ustavni sud, rekao je, utvrdio kao neovlašteno zadiranje u ustavni tekst koji je time ozbiljno narušen. Naglasio je da je Ustavni sud saborskom Odboru za Ustav potom naložio da objavi poseban pročišćeni tekst Ustava te odluči o brisanju svih do sada pročišćenih tekstova.

Burić proziva Šeksa i da je odgovoran za to što se od 116 zakona koje je Sabor donio, njih čak 103 poziva na pogrešne, pa čak i nepostojeće članke. No, Šeks je odbacio sve optužbe, ističući da je odluku o objavi pročišćenog teksta jednoglasno donio Odbor, a da je on samo priređivač tog teksta, te najavio da će Odbor sutra raspraviti pitanje razmimoilaženja s Ustavnim sudom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Dosta je vaših kleveta!'

Potom je Šeks dodao kako je krajnje neumjesno njega prozivati s ovim političkim kvalifikacijama, te ga pozivati da daje ostavku.

"Neznanje ne opravdava, ali zato doza nečega što spada u krajnje neumjereno i neukusno to još manje opravdava", poručio je Buriću.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kada su zasluge u pitanju pripisujete ih sebi, a kada je odgovornost onda je ona kolektivna", uzvratio mu je Burić, dodavši da je i ovaj Šeksov potez u skladu s "njegovom poznatom sintagmom locirati, identificirati, uhititi transferirati".

"Dosta je vaših kleveta", poručio je Šeks Buriću, koju mu je odgovorio da mu "nije dosta ambulantno, nego će mu trebati i stacionarno liječenje".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izletio i Zoran Vinković

U nastavku sjednice i novopečeni HDSSB-ovac Zoran Vinković , govoreći u ime kluba, uspio je iziritirati predsjedavajućeg Šeksa, koji mu je izrekao opomenu te mjeru udaljenja iz Sabora.

"Ovakav pokušaj opstrukcije nije zabilježen u Saboru zadnjih dvadeset godina. Ne mogu tolerirati takve uvrede i objede", poručio je Šeks.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vezani članci:

arti-201102170708006 arti-201102090430006 arti-201102170600006 arti-201103090324006 arti-201102110871006

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo