VIDEO: / Sanader prisegnuo, izjavu dao prvo Jajanu!

Oko 12.20 sati Ivo Sanader ušao je u petak u Sabor, pozdravio se s portirima i novinarima, kojima nije govorio ništa posebno. Jedina iznimka bio je Jajan kojem je ipak dao izjavu prije prisege.

22.10.2010.
14:18
VOYO logo

Vladi Matijeviću Jaranu (Jajanu) rekao je da mu je drago što se vratio u Sabor, na što ga je ovaj upitao zašto se vratio, a Sanader mu je odgovorio: "Pa jesi me ti zvao, Jarane?" "A vi, novinari, jesam vas zaje...!", kazao je na to Jaran, ponosan na svojevrsnu ekskluzivu.

Za desetak dana Predsjedništvo Sabora trebalo bi odlučiti gdje će sjediti, s obzirom da je HDZ tražio da ne sjedi na mjestu gdje mu je sjedila zamjenica Željana Podrug, pa je zahtjev ponovio i Andrija Hebrang.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Predsjedništvo Sabora se nikad nije sastalo samo zato da odluči gdje će netko sjediti!", kazao je Luka Bebić, poručivši da oko toga ne treba praviti nikakve probleme.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svi bježe od Sanadera

Umjesto dobrodošlice, svi bježe od njega kao da je zarazan. Još se ne zna hoće li HDZ Sanadera 'uvaliti' SDP-u.

"Valjda će sjediti tamo gdje je sjedila njegova zamjenica Željana Podrug ili gdje on odluči. Mjesta ima", kaže Željka Antunović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Danas je Ivi Sanaderu prvi dan u Saboru, godinu i pol dana nakon odlaska s premijerske funkcije i sedam godina nakon što je kao šef oporbe sjedio u saborskim klupama.

Na sjednici Mandatno-imunitetnog povjerenstva došlo je praktički do svađe u kojoj su pripadnici svih stranaka imali potrebu kazati: "On je vaš, ne naš!" Nitko ne želi sjediti kraj njega, pogotovo njegova bivša stranka! Tako su se najprije počele širiti glasine da će završiti u "magarećoj klupi", a zatim i da će se na Predsjedništvu Sabora, koje je nadležno za raspored zastupnika u Saboru, donijeti odluka da će Sanadera "spakirati" SDP-u, dakle na lijevu stranu sabornice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, napise da će se vrh Sabora sastati uoči Sanaderovog dolaska demantira potpredsjednica Sabora Željka Antunović.

"Nije sazvano i nemam nikakvu informaciju da će danas zasjedati. Moguće je da se sazove tijekom zasjedanja, no sumnjam da će to biti danas", kaže nam Antunović sat vremena prije početka zasjedanja Sabora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kada smo je upitali je li točno da Sanadera pokušavaju "uvaliti" SDP-u, Antunović kaže: "Nitko ništa ne pokušava. Naravno da imaju prijedloga i ideja, ali što im možemo."

Bivša HDZ-ova ministrica pravosuđa Ana Lovrin, pokušala je spriječiti da Sanader sjedi s HDZ-ovcima i to svojim tijelom! Naime, prije njegova dolaska u Sabor kada je postalo jasno da će ga Luka Bebić staviti na mjesto zamjene, Lovrinka je sjela na mjesto Željane Podrug.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sanader je ušao u sabornicu i ugledao svoju nekadašnju ministricu pravosuđa kako je okupirala stolicu koja mu pripada po logici stvari. Potražio je alternativu i sjeo na mjesto SDP-ove Željke Antunović, na što su se ovi pobunili. Lovrinka se branila tvrdnjom da su joj 'tako rekli u klubu', na što joj je Bebić uzvratio.

'Pa ne znam tko vam je to mogao reći!", i dodao da će Predsjedništvo Sabora kroz desetak dana odlučiti o rasporedu sjedenja, a da će dotad Sanader sjediti na mjestu Željane Podrug.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na kraju se Lovrin ipak maknula pa je Sanader sjeo, a ubrzo i prisegnuo čašću da će dostojno obavljati zastupničku dužnost. Nakon toga začuo se pljesak tek dva do tri para ruku. To su navodno bili Jerko Rošin, Mario Zubović i Ivan Čehok.

Prethodni članci:

arti-201010210645006 arti-201010210729006 arti-201010200257006 arti-201010200643006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo