vozio 60 km/h / VIDEO Romobilist se po splitskoj Sirobuji provozao 60 kilometara na sat

Image

Romobili, role i koturaljke u izmijenjenom Zakona o sigurnosti prometa na cestama postali su pomoćna pješačka sredstva

2.11.2022.
12:56
VOYO logo

Ove godine izglasan je Zakon o sigurnosti prometa na cestama kojim su određena i pravila za vozače romobila. Romobili, role i koturaljke u izmijenjenom Zakona o sigurnosti prometa na cestama postali su pomoćna pješačka sredstva.

Osobnim prijevoznim sredstvima smatraju se vozila s elektromotorom ne jačim od 0.6 kW, koja na ravnoj cesti ne mogu razviti brzinu veću od 25 km/h, a koja nemaju sjedeća mjesta, kao što su monocikl s motornim ili električnim pogonom, segway te romobili s motornim ili električnim pogonom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Električni romobili koji ne spadaju u kategoriju osobnih prijevoznih sredstava, dakle oni koji voze brže od 24 kilometra na sat, moraju biti homologirani i registrirani. Svi vozači romobila, rola i koturaljki moraju nositi kacigu. Kazna za nenošenje kacige iznosi 300 kuna. Motoristi bez kacige bit će kažnjeni kaznom u iznosu od 1000 kn.

Vozači romobila i drugih osobnih prijevoznih sredstava noću i danju, u slučaju smanjene vidljivosti, moraju biti  označeni reflektirajućim prslukom, reflektirajućom biciklističkom odjećom ili drugom reflektirajućom oznakom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

PortalDalmacija danasobjavio je snimku romobilista sa splitske Sirobuje. Riječ je o brzoj cesti na izlazu odnosno na ulazu u Split. On je, kako pokazuje snimka, vozio preko 60 kilometara na sat.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo