DRAMA U RADIĆU / VIDEO Provala u studentskom domu! Razbijena vrata 10 soba, policija ih zapečatila. Nadzorne kamere - ne rade

Image
Foto: Robert Anic/PIXSELL/Danas.hr/Privatna arhiva

U ovo doba blagdana, većina soba u domovima zjapi prazna, jer su studenti sa svojim obiteljima kod kuće. Prazni hodnici i sobe idealno su vrijeme za krađe, a u ovom slučaju, provaljeno je u 10 soba

29.12.2023.
15:15
Robert Anic/PIXSELL/Danas.hr/Privatna arhiva
VOYO logo

Studentski dom Stjepan Radić, poznatiji kao Sava, najveći je studentski dom u Zagrebu. U svojoj Facebook grupi broji preko 50 tisuća članova, a svakodnevno se u grupi "prijavljuju" krađe - najčešće odjeće sa sušilice ili posuđa iz čajne kuhinje. Današnja objava jednog studenta privukla je više pozornosti nego ostale pa smo ga odlučili kontaktirati, ali želio je ostati anoniman.

"Došao sam u sobu u popodnevnim satima i vidio da vrata od sobe čudno stoje. Shvatio da je neko pokušao provaliti", rekao nam je student.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U ovo doba blagdana, većina soba u domovima zjapi prazna, jer su studenti sa svojim obiteljima kod kuće. Prazni hodnici i sobe idealno su vrijeme za krađe, a u ovom slučaju, navodno je provaljeno u 11 soba.

"Kad sam shvatio što se događa, odmah sam išao prijaviti zaštitaru. Rekli su mi da će stolar ujutro doći popraviti vrata", kaže mladi student pa dodaje:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Tu večer, oko ponoći, čuo sam na hodniku zaštitare kako putem voki-tokija komuniciraju i provjeravaju koja su vrata oštećena. Očekivao sam da su to napravili odmah kad sam prijavio provalu u svoju sobu, a ne sedam sati nakon", kazao je sugovornik.

Zaštitari nisu planirali pozvati policiju, kako tvrdi student, ali su to napravili po uputi upraviteljice. Policija je pozvana jutro nakon što se sve dogodilo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz Policijske uprave Zagrebačke rekli su nam da još nemaju dovoljno informacija o slučaju. Potvrdili su da se radi o zaprimljenoj dojavi više provaljenih soba, a ne samo jedne koju je ovaj student snimio. U tijeku je utvrđivanje okolnosti, poručili su.

"Zaštitari nisu htjeli zvati policiju, načuo sam jednoga dok priča na mobitel kako govori da on ne bi policiju ni pozvao da mu nije rečeno. Zataškavaju sve, jer su oni krivi".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Studenti stanari ovog doma u posljednje vrijeme su negodovali zbog prevelike kontrole zaštitara, koji su u 22:00 sata dolazili svaku večer rastjeravati grupna druženja.

"Sada kad su trebali ići u provjeru, nije ih bilo. Stoje u svojoj kućici, gledaju televiziju i spavaju", poručio je student.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Oko svega se oglasio i Studentski Odbor Sava, obavijestivši studente-stanare o zapečaćenim sobama.

Image
Foto: Studentski odbor Sava

Kontaktirali smo i Studentski centar u Zagrebu i ravnatelja Mirka Bošnjaka, no odgovor nismo dobili. Objavit ćemo ga po primitku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo