VIDEO: / Propao pokušaj policije da vrati ogradu

Iako je policija tijekom poslijpodneva u ponedjeljak pokušala s prosvjednicima dogovoriti vraćanje ograde, koja je okruživala projekt Hoto grupe, u prvobitno stanje, to se nije dogodilo.

17.5.2010.
21:41
VOYO logo

Načelnik Policijske uprave zagrebačke Tomislav Buterin u ponedjeljak je poslijepodne održao sastanak s predstavnicima udruge Pravo na grad, organizatorima prosvjeda u Varšavskoj, no čini se da sastanak baš nije bio uspješan.

arti-201005170839006Naime, policija je predložila da prosvjednici omoguće da se u ponedjeljak prijepodne srušena ograda vrati u prvobitno stanje, a da se prosvjednici suzdrže od nasilnog ponašanja i remećenja javnog reda i mira.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predstavnici uduruga i tijekom dana su pozivali svoje članove i provjednike na nenasilje, no neskloni su odluci za vraćanje ograde u prvobitno stanje. Štoviše, podijelili su se u tri skupine i organizirali su dežurstva koja će u zagrebačkoj Varšavskoj provoditi tijekom noći s ponedjeljka na utorak. Uslijedit će i sastanak na kojem će odlučiti kakve će biti njihove daljnje akcije.

Net.hr je u međuvremenu pokušao stupiti u kontak s Tomislavom Horvatinčićem, no njegov mobitel bio nam je nedostupan. Na telefon nam se javio samo član Uprave Hoto grupe Miroslav Vajagić koji nam je kratko kazao: "Nemam komentara".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prosvjed u Vrašavskoj počeo je još u ranim prijepodnevnim satima, kada je Hoto Grupa trebala nastaviti s radovima na svom projektu. Nedugo nakon toga srušena je i ograda koja je oko projekta postavljena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prethodni članci:

arti-201005170064006 arti-201005170610006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo