Postavili mu web kameru na grob / Video projekcija uživo s groba Andyja Warhola

Image
Foto: Google

Projekt pod nazivom 'Figment' je posvećen Andyju Warholu na čijem je grobu postavljena web kamera povodom 85. godišnjice rođenja.

6.8.2013.
15:35
Google
VOYO logo

Muzej posvećen američkom slikaru, dizajneru i filmašu Andyju Warholu postavio je web kameru na umjetnikov grob u američkom gradu Pittsburghu u povodu obilježavanja 85. godišnjice rođenja velikog umjetnika i lidera pop arta, prenosi britanski BBC.

Projekt je nazvan "Figment" (Izmišljotina) jer je to riječ koju je umjetnik želio imati ugraviranu u svoj nadgrobni spomenik, priopćio je The Andy Warhol Museum, a krenuo je uživo u ponoć u ponedjeljak 5. kolovoza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Direktor muzeja Eric Shiner smatra da je ideja o video projekciji web kamerom uživo s umjetnikova groba "doista fantastičan način da se Andyja učini dostupnim globalnoj publici 24 sata dnevno sedam dana u tjednu". "Uvjereni smo da je Andy iznimno zadovoljan činjenicom da je još uvijek 'uključen', i to 25 godina nakon smrti", kazao je Shiner.

Tvrtka EarthCam, koja je zajedno s muzejom zadužena za projekt, najavila je prijenos uživo i iz crkve u kojoj je umjetnik kršten, gdje svi njegovi obožavatelji mogu poslati cvijeće te potom pratiti njihovo polaganje na grob.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo