VIDEO: / Potop Bandića uz hit Mi smo jači i od sudbine

Milan Bandić neće biti hrvatski predsjednik ako je vjerovati izlaznim anketama. Osvojio je tek 35,4 posto glasova birača, dok je njegov protukandidat Ivo Josipović osvojio 64,6 posto glasova.

10.1.2010.
21:28
VOYO logo

Opipljiva depresija spustila se na Bandićev stožer koji pokazuje znakove života tek prilikom izravnog uključenja u televizijske programe, kada PR-ovci skandiraju i bodre vodstvo stožera u komentiranju poražavajućih rezultata.

"Iako su izlazne ankete u prvome krugu gotovo pogodile rezultate, u njih nije ubrojana dijaspora. Preko 40 posto, koliko bismo dobili s dijasporom, odličan je rezultat. Prvi puta u povijesti da je jedan nezavisni kandidat osvojio toliko", kazao je direktor kampanje Duško Ljuština dodajući da je tužan što Josipovićev stožer i dalje vodi kampanju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rekao je da ne zna je li se moglo još što poduzeti u ovoj kampanji kako bi Bandić pobijedio, ali tvrdi da zna što je odmoglo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U ovu kampanju su se uključile i državne institucije", požalio se Ljuština i dodao da se radi o USKOK-u i DIP-u, koji su se, kaže Ljuština, svrstali na jednu stranu, što je velika sramota.

"Čestitat ćemo gospodski protukandidatu", kazao je Ljuština, ali nije odgovorio hoće li se Bandić zaputiti još večeras kako bi bivšem stranačkom kolegi stisnuo ruku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zaključuje kako se nada da će neslužbeni rezultati biti bitno povoljniji za Bandića te da će "biti dostojanstveni u porazu, kao što bi dostojanstveni bili i u pobjedi".

Komornu atmosferu u stožeru, kao i pobjedničku prije dva tjedna prati Prljavo kazalište uz pokoju pjesmu Borisa Novkovića, poput one Mi smo jači i od sudbine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zamjenik direktora kampanje, Miro Laco je u ovoj fazi večeri konstatirao: "Još su to privremeni rezultati, ali i za privremene smo očekivali da će biti bolji."

"Mi smo prvenstveno orijentirani na dobar rezultat u Republici Hrvatskoj, a to ćemo vidjeti kada dobijemo izvještaje s biračkih mjesta. Onda ćemo dati konkretnije izjave", kaže Laco. Upitan kada će priznati poraz i kakav bi govor kandidata Milana Bandića mogao biti, odgovara:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U svakom slučaju, kada dođu rezultati i ako ne pobijedi naš suparnik, naravno da ćemo čestitati. Ne znam kada će doći gradonačelnik."

On se, naime, kandidirao kada je bio "siguran" da će pobijediti. To se izjalovilo jer teško je da će se službeni rezultati značajnije razlikovati od izlaznih anketa. Kako komentiraju neuspjeh pri postizanju tog cilja?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mi smo pobjednici, iz našeg kuta. Pobijedili smo deset ostalih protukandidata koji su iza sebe imali strašnu stranačku mašineriju, velika mašinerija je bila pokrenuta protiv nas, a imali smo i negativan medijski prostor zakupljen od strane našeg protukandidata", tvrdi Laco dodajući da su "stranački kandidati imali daleko bolju logistiku".

No, Bandić je na svojoj strani imao Crkvu, branitelje, pa čak i Zlatka Suca te Marka Perkovića Thompsona. Zar su stranke i Stjepan Mesić moćniji od svih njih zajedno?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ja ne bih isticao Stjepana Mesića... Pričekajmo, molim vas, neslužbene izvještaje DIP-a", apelira Laco. Upitan je jesu li razočarani u birače?

"Ne možemo biti razočarani u birače, niti možemo reći da su pogriješili, tek da žalimo što nismo motivirali više ljudi da izađu na izbore", kazao je zamjenik direktora kampanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo