Filipović je HDZ-ov kandidat za Zagreb / VIDEO Plenković o mjerama: 'U ovim okolnostima treba i nagraditi naše sugrađane koji su pokazali veliku dozu strpljenja'

Nakon sjednice zagrebačkog HDZ-a, predsjednik stranke Andrej Plenković obratio se javnosti.

10.2.2021.
17:27
VOYO logo

Nakon sjednice zagrebačkog HDZ-a, predsjednik stranke Andrej Plenković obratio se javnosti.  

Još jučer u medijima se pojavila informacija da će kandidat HDZ-a za gradonačelnika Zagreba biti Davor Filipović, gradski zastupnik i ekonomist.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
što od 15. veljače? /

VIDEO Beroš nakon sjednice Znanstvenog savjeta: 'Suglasni smo da ne treba pooštravati mjere, ali o relaksaciji treba dobro promisliti'

Image
što od 15. veljače? /

VIDEO Beroš nakon sjednice Znanstvenog savjeta: 'Suglasni smo da ne treba pooštravati mjere, ali o relaksaciji treba dobro promisliti'

Prvi izbor za gradonačelnika Zagreba bio je privremeni ravnatelj Fonda za obnovu Damir Vanđelić, ali on je kandidaturu odbio. 

Davor Filipović obratio se javnosti i spomenuo je projekte koji će, kako kaže, biti realizirani ili su realizirani su rezultat Hrvatske demokratske zajednice.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Da nije bilo HDZ-a u Zagrebu u protekle 4 godine naši sugrađani u Brezovici bi imali kompostanu, u Podsusedu bi imali reciklažno dvorište za građevinski otpad, a imali bi i GUP Grada Zagreba koji ne odgovora razvojnim potrebama našega grada. Prošle godine 22. ožujka nažalost pogodio nas je razoran potres koji će zauvijek ostati u sjećanju sviju nas", rekao je Filipović

Pozvao je sve sugrađane da im daju potporu za uspješnu obnovu Grada Zagreba, za radikalan zaokret u upravljanju gradskim financijama, za transparentno vođenje gradskih financija i da "kreiramo grad koji će biti na ponos svima nama." 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon njega, premijer Andrej Plenković čestitao je Filipoviću. Rekao je kako je Filipović upoznat temeljito sa svim politikama i svim problemima te izazovima koji su pred Zagrebom. 

"Svojim angažmanom u Gradskoj skupštini protekle 4 godine vrlo se kvalitetno pozicionirao, prepoznat je. Posebno me veseli kod njega razina motivacije, želje da zajedno sa svim Zagrepčanima i Zagrepčankama isto tako članicama i članovima HDZ-a pruži dodanu vrijednost gradu i omogući rješenja za sve izazove pred kojima se nalazimo, a to je prije svega proces obnove." 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rekao je kako je po njima Filipović najbolje rješenje

Filipović kaže kako je uveo sustav nagrađivanja u cijelu gradsku upravo kao i u Holding jer kako ocjenjujemo taksiste tako misli da je u redu da se ocjenjuju i gradski službenici: "Želimo graditi kulturu izvrsnosti i to je sigurno nešto što ćemo napraviti nakon pobjede na lokalnim izborima." 

Filipović je rekao kako nudi građanima potpuni zaokret, nudi im izvrsnost. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Plenković kaže kako Vanđelić nikad nije bio kandidat te da je on to sam odbio i da mu on predlaže da objasni zašto nema namjeru igrati jaču utakmicu od ravnatelja Fonda. 

Kaže kako oporba nastoji povećati svoje šanse tako da govori da je Milan Bandić najbolji kandidat HDZ-a za Zagreb. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O Borasu 

Plenković kaže kako je održao nekoliko sastanaka te da je rekao da je važan da plan cijepljenja jako važan te da ga je iznenadila činjenica da se rektor Boras cijepio prije reda. 

O mjerama

Rekao je kako misli da se u ovim okolnostima treba i "nagraditi naše sugrađane koji su pokazali veliku dozu strpljenja i veliku dozu odgovornosti, koji su od sredine studenoga razumjeli da smo u okolnostima u kojima je trebalo uvoditi određene restriktivne mjere koje, podsjećam, su puno blaže i puno liberalnije, nego u većini europskih država i mi u ovom trenutku razmišljamo o nekoliko mogućih iskoraka koje ćemo vam sutra predstaviti na Vladi." 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo