VIDEO: / Na aktivista se obrušilo 6 zaštitara

Jedan od aktivista koji je želio ući u Vrašavsku ulicu u ponedjeljak u poslijepodnevnim satima naišao je na otpor šestorice zaštitara.

17.5.2010.
19:11
VOYO logo

arti-201005170064006Mladi aktivist Zelene liste Ivan Pernar sukobio se u ponedjeljak sa šestoricom zaštitara Sokol Marića na ulazu u Varšavsku ulicu s Gundulićevom. Naime, tijekom prosvjeda taj je ulaz blokiran i čuva ga oko sedam policajaca, međutim odluku o tome tko može ući u Varšavsku zbog primjerice odlaska u banku, a tko ne zbog, primjerice odlaska na prosvjed, donose zaštitari, a ne policija.

Pernar je krenuo prema prosvjednicima, a onda su ga zaštitari zaustavili u, kako on kaže, kretanju po javnoj površini. Počeli su ga izguravati prema Gundulićevoj, a zatim se Prener odlučio barniti oržujem zvanim "sloboda govora". Počeo je vikati kako on nije građanin drugog reda te da se nad njim primjenjuje sila dok zaštitnici reda i mira to mirno promatraju. Svojim povicima privukao je brojne snimateljske ekipe koje su prizor i snimile, a novinarima je pojasnio da se protivi tome što će građani Zagreba morati plaćati prilaz privatnom projektu kao i "nadnice policajcima koji pokušavaju blokirati javno okupljanje". Cijeli eksces ipak je polučio rezultat, jer su ga zaštitari naposljetku pustili.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nešto kasnije u Vrašavskoj se svoje violine, pak, prihvatio ukrajinski violinist Orest Shourgot koji je odsvirao nekoliko melodija i time, kako je rekao, podržao borbu građana Zagreba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Varšavskoj se trenutačno nalazi oko 200 građana koji prosvjeduju, no broj im se iz minute u minutu mijenja.

Prethodni članci:

arti-201005170610006 arti-201005170686006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo