Rade već šest godina / Mijenjali cijevi pa sve zabrljali! Brestje pretvoreno u jezero: 'Nema asfalta, cijevi, pitke vode...'

Image
Foto: Čitateljica/Vijesti.hr

Zbog popucalih cijevi poplavljeno je gotovo pola naselja Brestje, a nema ni pitke vode

18.10.2019.
12:25
Čitateljica/Vijesti.hr
VOYO logo

Stanovnici Starog Brestja u Sesvetama okupili su se nedavno ispred Mjesnog odbora kako bi iskazali nezadovoljstvo gradskim vlastima. Naime, već šestu godinu zaredom, u glavnoj ulici naselja traju opsežni radovi. Popravljaju se plinovod, kanalizacija i vodovod. 

Image

Užas! U Brestju popucale nove cijevi. Cijelo naselje je potopljeno

Image

Užas! U Brestju popucale nove cijevi. Cijelo naselje je potopljeno

Cesta je raskopana, nogostupa često nema, a nakon svake malo jače kiše dio naselja je pod vodom. Strpljena više nemaju, a posljednji put im je obećano da će radovi biti gotovi ovoga proljeća. Na prosvjed je krajem rujna došao i gradonačelnik Milan Bandić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gradonačelnik je stigao kako bi obećao da će radovi biti gotovi što je prije moguće. Ali, takva obećanja stanovnici slušaju već šest godina i moraju trpjeti smrad fekalija koje se ispuštaju u potok kraj dječjeg vrtića.

Poplavljene ceste jutros su iznenadile stanovnike tog naselja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bandić je tada kazao kako 'nije znao za ovaj problem do tri dana prije prosvjeda' te da je 'krenuo u hitno rješavanje problema.

"Sve će biti gotovo u idućih šest do osam mjeseci", obećao je Bandić prosvjednicima. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stanovnici ne vjeruju u to što im je rekao jer su previše puta prevareni. Čini se kako su se nagađanja ogorčenih Brestovčana obistinila. 

Poplavljeno pola naselja

Naime, u petak ujutro je poplavljeno gotovo pola naselja, a ostali su i bez pitke vode. Kako doznajemo došlo je do puknuća vodovodnih cijevi i to novih, nedavno postavljenih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Gradonačelnik je na sastanku koji je održao s članovima gradske inicijative 'Volim Brestje' rekao kako će odrediti ga Gradske ceste moraju pratiti radove i kada budu obavljeni prekopi i postavljene nove cijevi, cesta mora biti asfaltirana", kazala je za Vijesti.hr članica građanske inicijative 'Volim Brestje', Anđa Čujić.

"Da budem precizna, nakon prosvjeda, što se radova tiče, sve je funkcioniralo samo tjedan dana. Od tada smo svaki drugi dan bez vode. Postavili su nove cijevi, ali nisu postavili asfalt već su to samo zatrpali zemljom. Naravno da su pod pritiskom prometa, a pogotovo teretnih vozila i autobusa, cijevi popucale. Propalo je oko pet metara cijevi. U roku od 15 minuta je poplavljeno pola naselja. Voda je ljudima do kuća došla", ispričala je Čujić i dodala kako je za 13 sati dogovoren sastanak s nadležnima iz Grada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ogorčena je i Tea Josipa Kresović čije je dvorište u potpunosti poplavljeno.

"Otkazala sam svoje poslovne obaveze za danas jer je situacija eskalirala. Ovo je treći puta ove godine da puca nova cijev koja je mijenjana prošle godine. Ove godine mijenjanju plinske cijevi i uslijed, očito neadekvatnih radova, na istim dijelovima pucaju nove cijevi za vodu. Dvorište nam je svake godine u sve gorem stanju a željeli smo ove godine popločati dvorište. No, odlučili smo da nećemo ulagati i bacati vlastiti novac dok radovi na Brestovečkoj ne budu potpuno sanirani. Nedavno je bio i prosvjed u našem naselju na koji je došao i zagrebački gradonačelnik i obećao saniranje prije zime. Ovo je sve 'fuš' posao i od 'saniranja' nastaju samo još veći troškovi nas građana. Radovi traju već šestu godinu. Svima nam je jasno da se radovi ne mogu napraviti preko noći ali isto tako smo svjesni da nije realno da traju šest godina. Samo za 2019. godinu grad Zagreb je za četvrt Sesvete odvojio preko 90 milijuna kuna. Nas građane zanima gdje je taj naš novac koji smo debelo preplatili kroz razno razne namete", ogorčena je Kresović koja nam je poslala i snimke i fotografije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo