ALARMANTNO STANJE / VIDEO Međimurka Snježana: 'Zarobljeni smo u hotelu već punih 6 dana. Snijeg i dalje nemilo pada'

Image

U Austriji ima i Međimuraca koji su se našli u problemima. Neki su tamo turistički, na skijanju, dok su neki tamo poslom

11.1.2019.
10:05
VOYO logo

Snježana Bočkaj iz Donjeg Vidovca radi u jednom hotelu u Austriji. Osoblje i 20-ak gostiju zarobljeno je tamo već šest dana, a snijeg i dalje nemilo pada.

Stanje u Austriji zbog snijega je i dalje alarmantno. Snažne snježne oluje zatvorile su mnoga skijališta i velik broj turista zarobljen je u turističkim mjestima. Trenutno je u Austriji zatvoreno 150 cesta, a nažalost, poginulo je i već desetak ljudi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Radim u jednom manjem hotelu u Fügenbergu u Tirolu. Snijega ima više od 2,5 metra i još pada. U sat vremena padne i do 15 centimetara snijega i tako već punih 10 dana'', kazala je Snježana za emeđimurje.

Kako kaže, ceste su zatvorene od subote, 5. siječnja, a u hotelu u kojem radi je trenutno dvadesetak gostiju. Oni od tad ne mogu kući, a među gostima ima i djece: ''Srećom, zasad imamo dovoljno hrane, to je najbitnije, ali kako dugo će sve ovo potrajati ne znamo. Navodno se danas očekuje nakratko prestanak padalina pa se možda i situacija popravi''.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Snježana je rekla da gosti koji su zaostali po hotelima priskaču u pomoć, hvataju se lopata i čiste snijeg, najviše s krovova, nadstrešnica i vikendica jer se po krovovima nakupilo više od dva metra snijega i prijeti im urušavanje. ''Gosti su uglavnom Nijemci i nekoliko Austrijanaca. Dosta smo daleko od Hrvatske, oko 750 kilometara pa je tu uglavnom manje gostiju iz Hrvatske'', kazala je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo