VIDEO: / Kosoričin 'yes, yes, yes' Obami

Premijerka nam se u društvu predsjednika najmoćnije države Zapada ponašala kao groupie. Žicala ga je autogram, pobrkala protokol, sve u svemu, bila je vrlo uzbuđena.

9.4.2010.
12:16
VOYO logo

Prilično je svježe sjećanje na Kosoričinu uzbuđenost zbog sastanka s europskim povjerenikom za proširenje Štefanom Füleom, zbog čega se učinilo da ne govori engleski tako aktivno kao što joj stoji u biografiji. Stoga ne iznenađuje što nam se premijerka u društvu predsjednika najmoćnije države Zapada ponašala kao groupie.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, na večeri koju je u Pragu američki predsjednik organizirao za 11 predsjednika vlada zemalja istočne i srednje Europe, Kosor je od Baracka Obame zatražila autogram i time se pohvalila novinarima kazavši da će o tom potpisu još biti riječi u njenim memoarima. Obama se ponio galantno i poput rock-zvijezde (ponašanje je to koje mu u SAD-u više zamjeraju, nego odobravaju), potpisao joj jelovnik.

Novinarima je ispričala i kako ga je pozvala u Hrvatsku na "najljepše more" i da se on nasmijao s odobravanjem, pa joj preporučio da posjeti Chicago gdje ima puno Hrvata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prije same večere, Obama je svakog premijera dočekao, pozdravio ga i fotografirao se s njim. Obnevidjela od sreće, premijerka Kosor krenula je na fotografiranje držeći u ruci poveću crvenu torbu.

Obama joj je rekao da spusti torbu kako bi imala slobodne ruke i "ponašala se prirodno" pred kamerama, a pritom joj je signalizirao kada je po protokolu vrijeme za ćaskanje, kada za rukovanje, a kada za napuštanje prostorije. Nažalost, nije se čulo o čemu su pričali, nego se dalo razaznati njeno potvrđivanje: "Yes, yes, yes!"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Morat ćemo joj vjerovati na riječ da je izrazila podršku državama jugoistočne Europe, pogotovo Bosni i Hercegovini, kojoj je poželjela što skoriji ulazak u NATO-savez.

Prethodni članci:

arti-201003260636006 arti-201003260161006 arti-201004080663006 arti-201004080775006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Igra sudbine
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo