VIDEO: / Josipović i Pusić 'ozakonili' svoju vezu

Zašto su se našli baš ispred fontane i tako žurno, ostala je nepoznanica. U SDP-u su tek komentirali da se radi o 'neutralnom terenu'.

29.12.2009.
15:21
VOYO logo

SDP je danas sazvao žurnu i neočekivanu konferenciju za novinare ispred fontane na Iblerovom trgu, na kojoj će predsjednici HNS-a i IDS-a, Radimir Čačić i Ivan Jakovčić, te predsjednička kandidatkinja HNS-a Vesna Pusić, potpuno očekivano, izraziti podršku SDP-ovom predsjedničkom kandidatu Ivi Josipoviću.

Događaju je prisustvovao i predsjednički kandidat te predsjednik SDP-a Zoran Milanović, koji nije imao ništa za dodati izjavama Josipovića, Pusićke i Jakovčića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ja sam, naravno, svoje kolege i prijatelje, gospođu Pusić i gospodina Kajina i njihove stranke zamolio za podršku. Sa zahvalnošću mogu reći da sam dobio njihovu podršku i s tim sam jako zadovoljan, jer imam podršku tako sjajnih stranaka i osoba", kazao je Josipović.

"Hrvatska ima šanse izabrati jednog pristojnog, građanskog, europski orijentiranog predsjednika. To je Ivo Josipović i ja stojim iza njega i pozivam birače da ga podrže u drugom krugu", kazala je Pusić, koju su upitali je li HNS odluku donio još u nedjelju ili su razmišljali o tome do danas.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Snimio i montirao Franjo Tot

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Razgovarali smo o tome, ali zapravo je bilo poznato i prije okončanja prvog kruga da bez obzira tko od nas dvoje uđe u drugi krug da ćemo se međusobno podržati", odgovorila je.

Jakovčić je čestitao Pusićki i Josipoviću te SDP-ovcu poželio pobjedu u drugom krugu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Naša ocjena je da je i gospodin Damir Kajin postigao odličan rezultat i još je u izbornoj noći objavio da će 10. siječnja glasati za gospodina Josipovića", kazao je šef IDS-a, koji je pohvalio suradnju svoje stranke sa SDP-om koja je "sjajna gotovo na svim razinama."

'Cijenim svaki glas'

Upitan kako gleda na nepristranost HDZ-a na ovim izborima, Josipović je kazao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To je stanovište HDZ-a meni osobno samorazumljivo. Ja pozivam sve ljude, bez obzira na stranačku pripadnost, koji prepoznaju program Nove pravednosti da izađu na izbore i glasaju", kaže Josipović.

Trebaju li mu glasovi HDZ-a?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ja cijenim svaki glas", odgovara SDP-ovac.

Novinare je zanimalo znači li ovo okupljanje i stvaranje koalicije za prijevremene parlamentarne izbore. Josipović je kazao da to nema veze s ovim, jer sada se bira predsjednik i bitni su izbori koji će se održati za manje od dva tjedna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prethodni članci:

arti-200912290061006 arti-200912290359006 arti-200912290189006

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo