VIDEO: / Hrvatska zametena snježnom mećavom

Većina Hrvatske je pod bijelim pokrivačem koji kroz cijeli dan pada i zadaje velike muke zimskim službama. Dalmacija se bori sa poledicom i jakim vjetrom.

19.12.2009.
12:04
VOYO logo

U Zagrebu pada jak snijeg, a prognostičari predviđaju da će takvo stanje biti sve do ujutro. Na području cijele Istre je pao snijeg, osobito na širem području Pule gdje je počeo padati, a napadalo ga je oko 20 centimetara.

Tijekom noći snijeg se proširio na cijelu Istru, ali u nešto manjoj količini. Snijeg trenutno ne pada, ali puše jaka bura. Temperatura zraka iznosi jedan stupanj ispod ništice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema podacima istarske policije, jak vjetar je rušio stabla na području Verude i Monte Zaru pri čemu je manje oštećeno i nekoliko parkiranih vozila. Ujedno, tijekom noći do jutarnjih sati dogodilo se pet prometnih nesreća s materijalnom štetom na području Istre, a promet je i dalje otežan na svim dionicama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na cestama su proglašeni zimski uvjeti, a glavne se prometnice diljem Istre od ranog jutra intenzivno čiste.

Bura na mahove kod Sv. Jurja i Senja puše brzinom većom od 150 na sat. Dionica Jadranske magistrale Karlobag - Senj prekrivena je ledom a mjestimice i snijegom i zatvorena je za promet.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za promet je zatvorena i državna cesta Bruvno- Mazin- Donji Lapac. Autocestom Zagreb - Split, dionicom kroz Liku, promet teče, ali krajnje usporeno, na kolnicima ima uzmiješanog snijega. Snježna mećava smanjuje vidljivost preko prijevoja na samo 10 do 20 metara.

Na Makarskom primorju puše vrlo jako jugo brzinom i do 80 kilometara na sat pa su zbog juga i visokih valova u prekidu trajektne linije prema Braču i Hvaru, a ceste su mokre i skliske od kiše.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na Biokovu je snježna mećava, kazao je dežurni tehničar na odašiljaču HRT-a. Na najvišem biokovskom vrhu Svetom Juri izmjereno je jutros minus 10 Celzijevih stupnjeva, a u 9 sati temperatura je bila je minus pet.

Prethodni članak:

arti-200912180184006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo