Tražio besplatne udžbenike / VIDEO HDZ-ovac izbačen sa sjednice: 'Neka uvažena gospoda pogledaju kolegama i rodbini u oči'

Nakon što ga predsjednik Gradskog vijeća Tiziano Sošić nije uspio prekinuti u 'tihom prosvjedu', udaljio ga je sa sjednice

2.8.2018.
9:42
VOYO logo

Vijećnik HDZ-a Petar Ćurić jučer je izbačen sa 10. sjednice Gradskog vijeća Grada Pule jer je tražio besplatne udžbenike za sve osnovnoškolce u Puli. Naime, nakon što ga predsjednik Gradskog vijeća Tiziano Sošić nije uspio prekinuti u 'tihom prosvjedu', udaljio ga je sa sjednice.

"IDS se kune u uspješnost i prosperitet najvećeg istarskoga grada kojemu je gospodin Boris Miletić na čelu već punih DVANAEST godina. Svo to vrijeme nisu se sjetili pod prioritete staviti besplatne udžbenike u osnovnim školama, dok su drugi u Istri to odavno učinili (Umag, Novigrad, Labin, Medulin, Fažana i dr). Novac građana Pule razbacuje se na "ostale nespomenute rashode" a neke najbitnije, temeljne stvari nisu u stanju odraditi za iste one glasače zahvaljujući kojima i jesu na vlasti. Političarima je poslodavac narod. Počnite se tako ponašati - ili odite!", poručio je Ćurić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ova inicijativa mora nadići političko-stranačke podjele. Građani su željni zajedništva i dosta im je podjela. Interesantno da su presudne ruke koje su spriječile dodavanje ove točke na dnevni red one IDS-ovih koalicijskih partnera koji im "drže ljestve" u gradskom vijeću. Radi se zapravo o samo dvije ruke. Te osobe imaju svoje ime i prezime. Nije fer kriti se iza "stranačke stege", pogotovo jer to dvoje niti ne pripadaju IDS-u. Mogli su glasovati po savjesti ili ne pojaviti se na sjednici. Radi se o uvaženom vijećniku Ivanu Nekiću (GLAS) i uvaženoj vijećnici Gordani Ferenčić (Zeleni savez). Neka uvažena gospoda sada pogledaju svojim susjedima, kolegama i rodbini u oči! Jer, da oni nisu podigli ruku PROTIV besplatnih udžbenika - 6000 pulskih osnovnoškolaca bi danas imalo besplatne udžbenike", naglasio je Ćurić, piše iPress.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo