VIDEO: / Dramatično privođenje radnika na Braču

Policija je u četvrtak u Pučišćima ispred tvornice Jadrankamena privela desetak radnika, a dramatična privođenja snimljena su i objavljena na YouTubeu.

5.5.2012.
14:47
VOYO logo

Građani udruženi u ad hoc inicijativu za solidarnost s radnicima Jadrankamena pozivaju građane da im se pridruže u subotu u 17 sati ispred zgrade MUP-a (Ulica Grada Vukovara 33) kako bi mirnom i simboličnom akcijom solidarnosti izrazili podršku radnicima Jadrankamena.

''Intervencija policije na radnike i sindikaliste Jadrankamena dolazi kao poruka vladajućih elita radnicima diljem zemlje da da oni nisu ti koji će odlučivati o radnim mjestima i da se obrane tvornica neće tolerirati. Vladajuće elite još jednom pokazuju da im je od interesa radnika važniji interes kapitalista. Prvom u nizu akcija dižemo svoj glas protiv ovakvih praksi'', poručili su članovi inicijative.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, policija je u četvrtak u Pučišćima ispred tvornice Jadrankamena privela desetak radnika koji su onemogućavali ulazak stečajnog upravitelja u tvornicu, a dramatična privođenja snimljena su i objavljena na YouTubeu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Orešar se ministru Ostojiću žali putem e-maila

Ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić medijima je rekao kako dobio e-mail od Brune Orešara vezano za jučerašnji Ostojićev komentar na Facebooku u slučaju Jadrankamen.

''Poslao mi je e-mail u kojem se žali da spominjem te prijave iz 2000. godine i da je upravo iz mog statusa na Facebooku saznao i za ovu novu prijavu od 24 milijuna kuna iz siječnja koju je DORH objavio na svojim stranicama'', rekao je Ostojić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo