Imamo snimku / Borba za život u Importanneu: Ženu zahvatile pokretne stepenice, u padu je hvatali građani

Čuvali su ih gradski zaštitari, zatim oni koje je slao trgovački centar, intervenirala je policija i prekidali su se radovi...

14.11.2018.
10:30
VOYO logo

Stepenice u Importanne centru već mjesecima predmet su prepucavanja između uprave Importanne centra i Grada Zagreba, a prije nekoliko dana umalo je na njima došlo do tragedije. Tome svjedoči snimka nadzornih kamera koju smo dobili, a na kojoj se vidi kako je na stepenicama stradala ženska osoba. 

Neispravne pokretne stepenice zahvatile su joj odjeću zbog čega je pala niz stepenice. Ostali su je građani pokušali zadržati. Snimka je od 8. studenog ove godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Grad Zagreb početkom studenog pustio je u pogon uzlazni krak stepenica. Izvijestili su tada i da je silazni krak pokretnih stepenica oštećen i da zahtjeva opsežniji zahvat za koji je potrebno pribavljanje zamjenskih dijelova.

Iz uprave su Importannea pak tvrdili da je tvrtka koja je radila nulti pregled pokretnih stepenica donijela rješenje prema kojem su one neispravne te da ne bi smjele biti puštene u rad. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Uzlazni krak pokretnih stepenica ispravan je i posjeduje propisane ateste za korištenje, upravo zato su stepenice i puštene u pogon te se kontinuirano nalaze pod nadzorom. Upoznati smo s jednim slučajem pada, koji se dogodio 8.11.2018. oko 13 h. Nije utvrđen uzrok pada niti je isti vidljiv na snimkama koje su nastale tom prilikom, a o njemu ne želimo ni nagađati.

Međutim, na snimkama nastalim u to vrijeme vidljivo je da ostali korisnici istovremeno nisu imali nikakvih poteškoća s korištenjem pokretnih stepenica, niti je došlo do kakvog poremećaja u njihovom radu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Napominjemo i to da se i inače pri korištenju svakih pokretnih stepenica treba postupati s povećanom pažnjom", stoji u odgovoru pročelnika Grada Zagreba na upit o padu i ispravnosti stepenica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo