VIDEO: / Bandiću zabranili Ratove zvijezda, platit će

Izdavač Dancing Bear zatražio je povlačenje promotivnog spota Milana Bandića iz predsjedničke kampanje u kojem se ilegalno koristi glazba iz filma Ratovi zvijezda.

5.1.2010.
15:01
VOYO logo

Dancing Bear je reagirao na ilegalno korištenje glazbe iz filma Ratovi zvijezda u promotivnom spotu i potvrdio za net.hr kako nikada nije ni dopustio njeno korištenje.

Zbog toga su poslali dopis u Bandićev stožer, kao i u Državno izborno povjerenstvo, tražeći hitnu obustavu emitiranja navedenog spota, potvrdili su iz odnosa s javnošću Dancing Beara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njihovi odvjetnici poslali su zahtjev da se obustavi korištenje navedene glazbe tražeći obeštećenje, posebno zato što Warner/Chappell kao nakladnik uopće ne dopušta upotrebu glazbe iz svog kataloga u političkim kampanjama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U povodu zabrane emitiranja spota, oglasilio se i Bandićev izborni stožer priopćenjem u kojem je naveo sljedeće:

Predmetni tv-spot dobili smo kao gotov proizvod s riješenim svim potrebnim audio i video izvođačkim i autorskim pravima od proizvođača, Produkcije Hrg.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na isti način, kao gotove proizvode iza kojih nema drugih opterećenja, kupovali smo od raznih proizvođača i dobavljača druge produkte korištene tijekom kampanje.

Prema tome, Izborni stožer predsjedničkog kandidata Milana Bandića nema nikakve veze, odgovornosti ili obavezu da samostalno, neovisno o proizvođaču riješava bilo kakva pitanja iz njihova proizvodnog procesa i nadležnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako god bilo, po dobivenoj obavijesti o mogućoj neregularnosti proizvoda, a po našem nalogu, tvrtka zadužena za zakup medija otkazala je daljnje emitiranje.

Želimo još jednom naglasiti da smo predmetni tv-spot dobili kao gotov proizvod od produkcijske kuće Hrg, na koju vas upućujemo za sva daljnja pitanja, navodi se u pripoćenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prethodni članci:

arti-201001030133006 arti-201001030235006 arti-201001030016006 arti-201001010016006 arti-200912310350006

HELL'S KITCHEN usa
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo