VIDEO: / Bandić 'rasturio' u Banjoj Luci i Mostaru

27.12.2009.
21:33
VOYO logo

"Nećemo komentirati izlazne ankete, imamo i mi svoje, ali ni njih neću komentirati", kazao je Duško Ljuština. Upitan za komentar činjenice što u stožeru smještenom u Almeria centru nema pretjeranog oduševljenja ovim rezultatima, kazao je:

arti-200912270185006"Euforije ima i bit će je, ovo nisu simpatizeri, nalazimo se u prostoriji za akreditirane novinare." Kazao je i kako "ovi izbori, odnosno malen broj birača koji je izašao na izbore svjedoči da su ljudi zasićeni strankama" i da je ovo velika pobjeda Milana Bandića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Milan Bandić je najveći pobjednik ovih izbora", izjavio je Ljuština. S obzirom da Ivo Josipović ima veliku prednost prema izlaznim anketama, novinari su Ljuštinu upitali hoće li Bandić uspjeti nadmašiti SDP-ovog službenog kandidata u drugom krugu.

"Hoće. Za sve još ima vremena", kaže direktor kampanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

arti-200912270218006Ne čudi ga dobar rezultat Andrije Hebranga koji je po izlaznim anketama odmah iza Bandića i ima samo dva postotna boda manje. "Iza njega stoji velika stranka, tako da me ne čudi njegov rezultat", kazao je Ljuština.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bandić je trenutno sa svojom obitelji, a u stožer će doći oko 22 sata, objasnio je direktor kampanje. Komentirat će tek prve neslužbene rezultate Državnog izbornog povjerenstva.

Jelavić: Bandić je uvjerljivo najbolji u dijaspori

Ako je suditi po dosadašnjim izborima, izlazne ankete običavaju zakinuti kandidate desno orijentiranog biračkog tijela, koje je pri napuštanju birališta manje razgovorljivo od lijevog. Upitali smo Bandićevog pročelnika za urbanizam je li razlog za pomanjkanje veselja u stožeru činjenica da izlazne ankete nisu pokazale pravi broj birača Andrije Hebranga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

arti-200912270368006"Ma kako nije veselo? Veselo je. Ide se u drugi krug. Kažu i da je Nadan Vidošević treći, a da Hebrang ne ide dalje", kaže Davor Jelavić. Upitali smo ga na čemu temelji svoj optimizam.

"U tri najveće izborne jedinice u dijaspori Bandić uvjerljivo vodi i ima oko 37 posto. U Banjoj Luci, Mostaru i Sarajevu Bandić je osvojio daleko više glasova od ostalih kandidata. Slično je i u Metkoviću i dolini Neretve, tamo je daleko najbolji. Zagreb je nešto slabiji, ali čekamo prebrojavanje", kaže Jelavić. Po stožeru se proširila i priča da je u rodnim Grudama Bandić osvojio čak 92 posto glasova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jelavić je upitan za komentar izjave šefa SDP-a Zorana Milanovića, koji je rekao da je "Josipović 'razbio' Bandića u Zagrebu". "Milanović je razbio SDP", jedini je Jelavićev komentar. Izjavio je i kako se ne plaši izbacivanja iz stranke.

Inače, prema Bandićevoj izlaznoj anketi poredak na vrhu izgleda ovako: Josipovića je izabralo 31,12 posto birača, Bandića 16,4, Hebranga 11,82, a Vidoševića 11,27 posto birača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Bandićevom stožeru su se uz uobičajene pristaše, Stipu Zebu, zamjenicu gradonačelnika Jelenu Pavičić-Vukićević, Vesnu Majher i druge, našli i tenisačica Iva Majoli te njezin muž Stipe Marić, pjevači Boris Novković i Vlado Kalember, rukometaš Vlado Šola,Braco Cigan te hotelijer Anđelko Leko.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo