promašene investicije / Veteranska bolnica u Kninu već godinu dana zjapi prazna: nedostaje samo jedan 'papir'

Prije skoro godinu dana, opća bolnica u Kninu 'Hrvatski ponos' svečanom i jako lijepom ceremonijom otkrivanja službene ploče, postala je Veteranska bolnica. Ministarstvo zdravlja u nju je uložilo milijun kuna, no godinu dana kasnije, ona zjapi prazna. Zašto, doznajte u prilogu

1.3.2016.
22:44
VOYO logo

Svečanom i jako lijepom ceremonijom otkrivanja službene ploče, opća bolnica u Kninu prije godinu je dana službeno postala 'Veteranska bolnica'. Tadašnji ministar zdravlja Siniša Varga i gradonačelnica Knina Josipa Rimac ponosno su isticali kako je nakon Zaboka to druga bolnica u Hrvatskoj s takvim statusom.

Rečeno je kako branitelji na ovaj način dobivaju zdravstvenu zaštitu usklađenu s njihovim potrebama. U kninsku bolnicu ministarstvo zdravlja uložilo je milijun kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tih milijun kuna i dalje stoje ondje gdje su i ostavljeni prije godinu dana, potpuno netaknuti. Naime, nakon Siniše Varge i Josipe Rimac u prekrasno uređen i opremljen Veteranski odjel kninske bolnice osim čistačice više nitko nije ušao.

Potpuno spremne i uređene bolničke sobe zjape prazne. 15 kreveta već skoro godinu dana čeka prve pacijente. Čak su i plahte na krevetima zategnute. Veteranski odjel nije proradio jer nedostaje samo jedan "papir".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zakonska procedura mora pratiti statutarne odluke i promjene koje mora potpisati ministar. Riječ je o proširenju djelatnosti fizikalne medicine jer mi imamo fizikalnu medicinu kao djelatnost upisanu u polikliničkom dijelu, ali nemamo u stacionarnom dijelu", objasnila je Antonela Karačić, sanacijska ravnateljica Opće bolnice Hrvatski ponos u Kninu.

Bolnica je promijenila statut, a njega treba potpisati ministar. Nakon tog jednog jedinog potpisa registracija proširenja djelatnosti bi se na Trgovačkom sudu provela kroz 15 dana. Ravnateljica je ponudila novom ministru da ga osobno upozna s projektom, ali odgovor još nije dobila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Veteranski odjel kninske bolnice otvorio je 8. travnja prošle godine bivši ministar Siniša Varga i od tada, pa do danas ovaj savršeno uređeni odjel nije primio na skrb niti jednog jedinog ratnog veterana.

A u posljednjih šest mjeseci kroz druge je bolničke odjele u Kninu prošlo dvije tisuće branitelja. I sada ima puno onih koji čekaju na fizikalnu terapiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ja mislim da je nedopustivo da se zbog neke administrativne sitnice čeka toliko dugo, a to je sve gore uređeno, spremno, uložena su sredstva", razočaran je branitelj Miroslav Okić. 

Novac za uređenje ovoga odjela nije bačen, ali je za nečije liječenje izgubljeno možda dragocjeno vrijeme. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo