Vesna Škare Ožbolt se vratila HDZ-u

Predsjednica HDZ-a Jadranka Kosor i predsjednica DC-a Vesna Škare Ožbolt potpisale su sporazum o suradnji dviju stranaka prije i poslije izbora. Škare Ožbolt bit će četvrta na listi HDZ-a u 6.

13.11.2011.
18:55
VOYO logo

Osim Vesne Škare Ožbolt, na listi neće biti nitko drugi iz DC-a, a ona će, prema koalicijskom dogovoru, mandat u Saboru "zamrznuti" na dvije godine.

DC će podržati liste HDZ-a u svim ostalim izbornim jedinicama. Vesna Škare Ožbolt nije objasnila zašto će prve dvije godine mandat staviti u mirovanje, samo je kazala da ima drugih obaveza. Kosor je rekla kako će dvije stranke suradnju nastaviti i na lokalnim razinama. Tijekom nedjelje u HDZ-u su na radnom sastanku s Kosor bili Zdravko Tomac, Miroslav Tuđman, Ivan Aralica, Zoran Šangut, Dubravko Jeličić, Zvonimir Šeparović i Nino Raspudić, koje Kosor želi okupiti u savjet predsjednice HDZ-a. Dodala je da ima i još intelektualaca s kojima želi razgovarati na tu temu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tuđman je nakon sastanka izjavio da će poduprijeti onaj program HDZ-a koji ide za tim da se Hrvatska razvije u stabilnu zemlju.

Tomac je kratko rekao da mu je drago što se HDZ vratio "državotvornoj politici".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo