vučić u raspravi / Verbalni rat sa susjedima: Srbija reagirala na Šešeljevog sina i njegovo vrijeđanje Hrvatske

Sin osuđenog ratnog zločinca Vojislava Šešelja jučer je na sjednici Vijeća Europe u svom izlaganju vrijeđao Hrvatsku, a stigle su i reakcije iz Srbije

27.6.2018.
19:10
VOYO logo

Dok se Aleksandar Vućić na vojnoj vježbi hvali kako je Srbija naoružana do zuba, verbalni rat s Hrvatskom ide dalje. Nakon što je ovako dva dana zaredom u Strasbourgu provocirao sin osuđenog ratnog zločinca Vojislava Šešelja, u raspravu se prvo - neizravno, uključio i Vučić. 

“Nećemo nikada prihvatiti nekakve nove Oluje niti smo spremni za novi egzodus ili zločin nad Srbima. Nikome to nećemo dozvoliti. I upravo danas to i pokazujemo, našu reakciju u slučaju napada na našu zemlju i na naš narod”, kazao je Vučić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No vrlo izravnu poruku imao je nešto kasnije. Jer Vučića su srpski novinari pitali o starim slikama bivšeg predsjednika Mesića i Ante Gotovine na kojima rukama pokazuju znak albanskog orla, ali i o Plenkovićevom odgovoru Šešelju. 

"Lijepo ih je vidjeti kako su ujedinjeni u mržnji, sve njih tako da - na to mi ne treba da odgovaramo, njihovi postupci puno više govore o njima nego o nama", kazao je Vučić. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upravo suprotno očekivali su od Vućića hrvatski ministri.

"Sramota je da državni vrh nije reagirao, da se nije ogradio od toga jer zaista takvo ponašanje nije primjereno", kazao je ministar uprave Lovro Kuščević

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Umjesto da se ispričaju za toga nestretnika koji nastavlja očevim stilom oni opet nastavljaju s nečim što je neprimjereno. Treba ravijati dobrosusjedske odnose, a ne puštati takve provokatore u Europsku uniji", kazao je ministar zdravlja Milan Kujundžić

Srpska delegacija u Vijeću Europe još jučer je reagirala notom, a Plenković danas za Hrvatski radio uzvraća da plaču ako žele plakati jer će drugi put dobiti još čvršći odgovor. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon svega ministar branitelja Tomo Medved poručuje da poboljšanje osnosa sa Srbijom ovisi o njima. "Ne doprinosimo niti dizanju tenzija niti svađi, ali smo vrlo precizni i odgovorni kad je u pitanju interpretacija novije hrvatske povijesti", kazao je Medved.

Vučić je u službenom posjetu Hrvatskoj bio u veljači, a pitanje je hoće li do uzvratnog posjeta i kada doći. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo