Veljović ostaje na čelu policije?

Vučić i Dačić su razgovarali o kandidatu za mesto direktora, ali nisu vodili partijski rat

14.2.2013.
15:15
VOYO logo

Prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da "ne bi isključio mogućnost" da Milorad Veljović ostane na mestu direktora policije.

Vučić je rekao da je sa premijerom i ministrom unutrašnjih poslova Ivicom Dačićem razgovarao o kandidatu za mesto direktora, ali je napomenuo da nije vođen nikakav partijski rat oko bilo kakvih funkcija u policiji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mesto direktora policije, objasnio je Vučić, nije bilo pitanje bilo kakvih koalicionih dogovora, jer ministar unutrašnjih poslova ima svoja ovlašćenja. Vučić je naglasio da je njega jedino zanimalo i na tome je insistirao - da se nastavi rad na 24 predmeta spornih privatizacija, o čemu je, u skladu sa zakonom, odluku doneo Biro za nacionalnu bezbednost.

On je podsetio da su, od 24 predmeta, prethodnih godina istrage vođene samo u dva slučaja, od kojih je "jedna zaustavljena, a druga nije nastavljena". Policija i tužilaštvo sada rade na tim slučajevima i narednih nedelja doći će novi rezultati, najavio je Vučić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema mišljenju Vučića, u naredom periodu trebalo bi da budu "mnogo uređeniji odnosi" unutar Ministarstva unutrašnjih poslova, jer u funkcionisanju ostalih službi bezbednosti problema nije bilo.

On se nada da će pravosuđe biti u stanju da "iznese" procese pokrenute u tim predmetima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Bez toga, ništa ne bi vredelo, pokazalo bi se da država ne funkcioniše i da državne institucije ne rade svoj posao - konstatovao je Vučić.

Da bi se to ostvarilo, ocenio je Vučić, potrebne su promene u pravosuđu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Nadam se da one neće biti političke i političkog sadržaja, kao što su bile u prošlosti - zaključio je Vučić, prenosi FoNet.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo