vrijeme ruši rekorde / Veljača prevrtljača: početkom tjedna obilne kiše, a zatim opet iznadprosječno toplo

Da je veljača zbilja prevrtača, potvrđuje i ova godina. Visoke temperature, onda zahladnjenje i snijeg, pa pijavice i tuča, a sada stiže i vrlo obilna kiša

14.2.2016.
21:46
VOYO logo

U dosadašnjem dijelu mjeseca, u ovih 14 dana, pala je već prilična količina kiše, najviše u Rijeci, preko 200 litara po četvornom metru. Za usporedbu, to je više nego što inače padne u cijelom studenom koji inače slovi za najkišovitiji mjesec.

Pred nama su sada dva vrlo kišna dana. Tako će ove količine narasti. U Zagrebu očekujemo novih 60-ak litara pa će se ukupna mjesečna količina približiti vrijednosti od 100 litara na četvorni metar, dok će se u Rijeci približiti gotovo nevjerojatnih 300 litara.

Sutra i prekosutra će svugdje biti prilično kišno. Najviše će je padati u sjeverozapadnoj Hrvatskoj, Gorskom kotaru, Lici, te unutrašnjosti Dalmacije, a najmanje na istoku Slavonije. Prekosutra se očekuje  slično vrijeme, jedino što će u gorju biti snijega, malo može pasti  i u sjeverozapadnim nizinama, a na jugu Dalmacije vrijeme će se polako smirivati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U prvim danima nakon pogoršanja, pripremite se na malo svježije vrijeme, osobito ujutro. Nakon toga temperatura će ponovno rasti na iznadprosječne vrijednosti i tako će uglavnom ostati do kraja mjeseca. Vjerojatnost za to je veća od 80 posto. Što se tiče kiše, do kraja veljače će je biti još, ali vjerojatno manje nego do sada. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo