'VELJAČA OPET POKAZUJE SVOJ DOBRO POZNATI KARAKTER': / Mazzocco Drvar otkrila što nas čeka do kraja tjedna: 'Bit će dosta neugodno'

Image
Foto: Nel pavletić/Pixsell, Sanjin Strukić/Pixsell, RTL

Ove se godine izmjenjuju razdoblja toplog i još toplijeg vremena s epizodama iznimno jakog vjetra

11.2.2020.
9:03
Nel pavletić/Pixsell, Sanjin Strukić/Pixsell, RTL
VOYO logo

Vrijeme će biti promjenjivo sve do kraja tjedna, kiše će biti i danas, a možda i sutra, prognozirala je RTL-ova meteorologinja Dunja Mazzocco Drvar.

"I utorak će podsjećati da je proljeće blizu, jutro će biti još toplije nego u ponedjeljak. Vjetar još u početku jak, udari jugozapadnjaka i do 75 kilometara na sat, na otvorenome moru sjevernog i srednjeg Jadrana pulentada do 85! Prolazno će pasti malo kiše, osjetniji pljuskovi očekuju se u Slavoniji", kazala je Mazzocco Drvar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodala je kako je kratkotrajan pljusak moguć ponegdje i u drugom dijelu dana, dok je u središnjoj Hrvatskoj vjerojatnost za takvo što vrlo mala. Bit će barem djelomice sunčano uz slab sjeverozapadni vjetar, a dnevna temperatura bit će malo viša nego danas.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Proljetne temperature

Pljuskovi su ipak izgledniji u Slavoniji, gdje će južinu zamijeniti vjetar sa sjeverozapada i zapada. Dnevna temepratura bit će oko 14 Celzijevih stupnjeva.

U Dalmaciji će biti manje vjetra, a pljuskovi se izgledni ponajprije u Dalmatinskoj zagori. Dnevna temperatura bit će viša nego danas.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I na sjevernom Jadranu, a osobito zapadno od Istre, vjetar će oslabjeti i okrenuti na sjeverozapadni. Sunčano i većinom suho, temperatura od 11 u Gorskom kotaru do 16 u većim gradovima na obali.

Nestabilno i promjenjivo vrijeme trajat će sve do kraja tjedna. Mazzocco Drvar kaže kako je kiša moguća i sutra, a još izglednija u petak. Bit će nešto svježije nego danas i sutra pa se za vikend može očekivati i slab mraz.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I na moru će kiše biti u petak, a ostali dani bit će većinom suhi. Toplije nego što je uobičajeno u veljači, a opet malo svježije nego ovih dana, oscilacije će biti manje nego u unutrašnjosti.

Meteoropati i kronični bolesnici u problemu

"Veljača, dakle, opet pokazuje svoj dobro poznati karakter s brzim promjenama vremena. Samo, ove se godine izmjenjuju razdoblja toplog i još toplijeg vremena s epizodama iznimno jakog vjetra, što je dosta neugodno za meteoropate i kronične bolesnike", zaključila je Mazzocco Drvar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Snažna zimska oluja jučer je odnijela šest života u Poljskoj, Švicarskoj, Švedskoj, Sloveniji i Velikoj Britaniji, zračni pomet u dijelovima Njemačke je obustavljen, a stotine tisuće domaćinstava diljem sjeverne Europe je ostalo bez električne energije.

Diljem Britanije kiša nije stala 24 sata, poplavljene su brojne prometnice, na cestama je bio kaos. Vrhunac ciklone na Atlantiku trebao je biti noćas, meteorolozi su najavili kako će zapadni dio Europe pogoditi valovi visine od 10 do 14 metara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo