VELIKO MEĐUNARODNO ISTRAŽIVANJE: / Studenti, izjasnite se: Jeste li zadovoljni životom i onim što vam nudi fakultet?

Image
Foto: Pixsell/Ilustracija, Patrik Macek
4.4.2016.
16:32
Pixsell/Ilustracija, Patrik Macek
VOYO logo

Istraživanje se provodi u 37 europskih zemalja, a u Hrvatskoj će se provesti na reprezentativnom uzorku od 36 tisuća studenata koji studiraju na nekom od visokih učilišta u RH.

Svrha istraživanja je doprinijeti razvoju mjera javne politike koje će osigurati veću dostupnost visokog obrazovanja i unaprijediti kvalitetu studentskog života u skladu s potrebama studentske populacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Traže se odgovori na važna pitanja

Istraživanje će dati odgovore na pitanja o prosječnim životnim troškovima hrvatskih studenata, njihovim obrazovnim aspiracijama, pokrivenosti troškova studiranja stipendijama i drugim socijalnim mjerama i preprekama studentskoj razmjeni između europskih visokoškolskih ustanova.

Rezultati prethodnih EUROSTUDENT istraživanja u Hrvatskoj su poslužili kao poticaj za razvoj i unapređenje javnih politika u sustavu visokog obrazovanja, kao i za izradu Strategije obrazovanja, znanosti i tehnologije Republike Hrvatske, te osnivanje Nacionalne skupine za unapređenje socijalne dimenzije visokog obrazovanja pri Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istraživanje EUROSTUDENT VI u Hrvatskoj provodi Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta u partnerstvu sa Sveučilišnim računskim centrom Sveučilišta u Zagrebu (SRCE) i Pravnim fakultetom Sveučilišta u Zagrebu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo