srebrna medalja / Veliki uspjeh mladih Hrvata: FER-ovci na natjecanju bolji od MIT-a i Stanforda!

Image
Foto: studentski.hr/

Hrvatski su tim zastupali Stjepan Glavina, Ivan Katanić i Gustav Matula, studenti Fakulteta elektrotehnike i računarstva

26.5.2015.
11:33
studentski.hr/
VOYO logo

Na Finalu Svjetskog studentskog ACM ICPC natjecanja u programiranju koje se od 16. do 21. svibnja održavalo u Marrakechu, Maroko, studenti Sveučilišta u Zagrebu ostvarili veliki uspjeh osvojivši srebrnu medalju i sedmo mjesto u ukupnom poretku u jakoj konkurenciji od 128 najjačih sveučilišnih timova iz cijeloga svijeta, javlja studentski.hr.

Hrvatski su tim zastupali Stjepan Glavina, Ivan Katanić i Gustav Matula, studenti Fakulteta elektrotehnike i računarstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na finalu su premoćno pobijedili favoriti (St. Petersburg National Research University of IT, Mechanics and Optics), a od hrvatskoga tima bili su bolji još samo Moscow State University, The University of Tokyo, dva sveučilišta iz Kine (Tsinghua i Peking) te University of California at Berkeley.

Kako god bilo, veliki je uspjeh što su naši predstavnici 'prešišali' čak i veliki MIT (Massachusetts Institute of Technology) te Stanford. Cijelu listu pogledajte OVDJE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo