paralizirani dijelovi zemlje / Hrvatska u kaosu zbog vjetra i snijega: Zatvoreni dijelovi A1, Paški most...; U Zagrebu Mercedesom uletio na Cmrok: 'Ovo je apsurd'

Image
Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL/HAK

Mnogi su se na zagrebačkom Cmroku već po tradiciji sanjkali, a zabavu je pokvario jedan neoprezni vozač koji je među brojnu djecu 'uletio' Mercedesom i zapeo u snijegu pa su ga morali izvlačiti vatrogasci

19.1.2024.
19:49
Tomislav Miletic/PIXSELL/HAK
VOYO logo

Pravi zimski uvjeti zadesili su Hrvatsku, a napadali snijeg napravio je velike probleme u prometu, javlja HAK. Zbog tegljača koji se prepriječio na cesti zatvorena je za sav promet dionica D3 od Gornjeg Jelenja do Kikovice, poznata i kao "stara cesta" između Rijeke i Zagreba, doznaje se od PU primorsko-goranske.

Image
POGLEDAJTE FOTOGRAFIJE /

Snijeg okovao Sloveniju! Brojne nesreće, na autocesti proklizao kamion, blokiran promet: 'Na put krenite ranije nego inače'

Image
POGLEDAJTE FOTOGRAFIJE /

Snijeg okovao Sloveniju! Brojne nesreće, na autocesti proklizao kamion, blokiran promet: 'Na put krenite ranije nego inače'

Izvanredni događaji

Za sav promet zatvorena je dionica D3 Gornje Jelenje-Kikovica zbog vozila koja su pod zabranom ušla na dionicu. Obilazak je DC501 Gornje Jelenje - Oštrovica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog orkanskog vjetra za sve skupine vozila ZATVORENE su:

  • autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje (obilazak za ostala vozila je preko Knina (DC1) ili Kistanja (DC59));
  • Jadranska magistrala (DC8) između Senja i Svete Marije Magdalene;
  • DC54 Maslenica-Zaton Obrovački.
  • Paški most (DC106).
  • ŽC5217 Bruvno-Mazin.

Zbog olujnog vjetra samo za OSOBNA vozila otvorene su:

  • autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Delnice i Kikovica;
  • autocesta A7 između čvorova Škurinje i Orehovica; 
  • Jadranska magistrala (DC8) Novi Vinodolski-Senj;
  • DC27 Gračac-Donji Karin;

Zbog vjetra zabrana za I. skupinu vozila autobuse na kat, motocikle, vozila s priključnim vozilom;

  • DC1 Vaganac-Udbina-Gračac;
  • DC217 Ličko Petrovo Selo - GP Ličko Petrovo Selo.

Zbog vjetra zabrana za I. i II. skupinu vozila - autobuse na kat, motocikle, vozila s priključnim vozilom, dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostrom.

  • autocesta A7 između čvorova Rijeka istok i Šmrika;
  • Jadranska magistrala (DC8) Bakar - Novi Vinodolski;
  • DC99 čvor Križišće-(A7)-Križišće(DC501);
  • LC58107 Kraljevica (DC8)-čvor Križišće(A7).

Na državnoj cesti D102 - na mostu Krk u oba smjera zabrana je prometa za I. i II. skupinu vozila (motocikli, prikolice za stanovanje, kamp prikolice s tri ili više osovina, autobusi na kat i autobusi duplih osovina koji vuku prikolicu, osobna vozila koja vuku malu prikolicu sa jednom osovinom, dostavna vozila, kombi vozila, kombi vozila s prikolicom i kamioni s ceradom do 6 t nosivosti) zbog olujnog vjetra.

Zbog snijega te zimskih uvjeta vožnje i olujnog vjetra trenutačno nema prohodnih cesta za teretna vozila s priključnim vozilima iz smjera unutrašnjosti prema Rijeci i Dalmaciji i obratno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mercedesom zapeo u snijegu

Mnogi su se na zagrebačkom Cmroku već po tradiciji sanjkali, a zabavu je pokvario jedan neoprezni vozač koji je među brojnu djecu 'uletio' Mercedesom i zapeo u snijegu pa su ga morali izvlačiti vatrogasci.

"Pokušao se izvući ali mu nije išlo, uništio je pola Cmroka. Sada neka se sam izvuče kako se i spustio", rekla je ljutita čitateljica za 24sata o vozaču koji je, na snijegom prekrivenom Cmroku, Mercedesom zapeo u blatu. Ipak, u pomoć su stigli vatrogasci koji izvlače vozilo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovo je apsurd, vatrogasci dolaze samo zbog tog glupsona. Barem ćemo se slikati s vatrogascima", rekao je jedan od okupljenih na Cmroku.

POGLEDAJTE VIDEO: Prometni kolaps, desevi na Hitnoj: Kako se Zagreb snašao na prvom ozbiljnom snijegu

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo